Főoldal > DIÉTA > Edd minden nap ezeket a szuperételeket

Edd minden nap ezeket a szuperételeket

almaszuperételzöldség
0

Írta:

A változatos, tápanyagokban, vitaminokban gazdag étrend alapvető, és minden nap tudatos odafigyelést igényel. Ha számodra is fontos az egészséged, akkor edd ezeket az ételeket minden nap.

Alma

Talán senki számára nem meglepő, hogy a felsorolás élére az alma került. Ez az a gyümölcs ugyanis, ami minden évszakban elérhető, és rendkívül értékes vitaminok és ásványi anyagok találhatóak meg benne. Magas pektintartalma nagyon jó hatással van az emésztésre. Igazi fogyókúrás étel is. Érdemes minden nap fogyasztanod, hogy egészségeden kívül alakodat is megőrizhesd.

Tengeri halak

A tengeri halak nem csak finomak, és gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, de igazi superfood-ok is. A halfogyasztás hazánkban sajnos gyerekcipőben jár, pedig sovány húsuk, kevés kalória-, és magas omega-3 zsírsavtartalmuk miatt mindennapi részéve kellene tennünk étrendünknek. Az omega-3 zsírsavak rugalmassá teszik az érfalakat, csökkentik a vérnyomást, egyszóval a szív és az izmok legnagyobb barátai. Sőt, még az idegrendszer működésére is kedvező hatással vannak. Ha nem szereted a halat, vagy legalábbis heti 3-4 alkalommal egész biztosan nem szeretnél fogyasztani belőle, akkor halolaj kapszulával is kiválthatod a benne található értékes ásványi anyagok bevitelét.

57370004 - bulgur

Gabonák

A gabonák szerves részei kell, hogy legyenek az étrendednek, csak nem mindegy, hogy milyeneket választasz. A fehér lisztet természetesen kerülnöd kell, de ez nem jelenti azt, hogy a búzát is. A bulgurt például az egyik legegészségesebb gabonaként tartják számon, és valójában nem más, mint “tört” búza, és nagyon egészséges gabonafajta. De a bulgur mellett szerepeljen az étlapodon a tönkölybúza, amaránt, hajdina és a köles is. Csak egyszer kell megkóstolnod, és a tészták, fehér rizs, krumpli helyett nem csak finomabb, de jóval egészségesebb köreteket készíthetsz.

Zöldségfélék

Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen, de minden fő- és kisebb étkezés tartalmazzon friss zöldségféléket is. Ezek ugyanis nem csak magas vitamin- és ásványi tartalmuk miatt elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz, de magas rosttartalmuk miatt az emésztési folyamatokat is optimalizálják. Edd azt, aminek éppen szezonja van, hamarosan úgyis dömping lesz a sok-sok finom és friss zöldségféle között. Rágcsálhatod őket magukban is, de egészséges salátaöntetekkel, sajtokkal, sovány húsokkal felturbózva önálló étkezésként is megállják a helyüket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X