Főoldal > DIÉTA > 8 kalóriaszegény késő esti nasi, amelyektől jól is alszol

8 kalóriaszegény késő esti nasi, amelyektől jól is alszol

diétaegészséges nassolásnasinassolás
0

Írta:

Egyes ételek segítenek olyan mélyen aludni, mint egy csecsemő. Mindezt anélkül, hogy reggelre felpuffasztanának.

Ha elalvás előtt 1-2 órával még szeretnél valamit nassolni, néhány dolgot érdemes fontolóra venned. Egyrészt: a kutatások összekapcsolják a késő éjszakai órában elfogyasztott kalóriákat a súlygyarapodás lehetőségével. Egy tanulmány szerint az utóvacsora nyugtalanabbá teheti az éjszakádat, emiatt pedig másnap fáradtan ébredhetsz. Ráadásul az esti nasiról általában a stresszevésre asszociálnak, amely gyakran a magas zsírtartalmú kalóriák túlzott bevitelét eredményezheti.

Másrészt: nem okos dolog úgy lefeküdni, hogy a gyomrod félelmetes, morgó hangokat ad ki. Ugyanúgy romolhat az alvásminőséged, mintha teleetted volna magad, így nehéz lesz elkerülni, hogy ne úgy kelj fel, mint akin átment az úthenger. Egy rosszul indult napon pedig ember legyen a talpán, aki még az egészséges étkezésre is oda tud figyelni.

A megoldás: próbáld ki a következő alacsony kalóriatartalmú, az alvást támogató falatokat, amelyek után nem fogsz másnap reggel felpuffadva ébredni!

1. Sajtrudacska

Igaz, hogy feldolgozott élelmiszerről van szó, de egy kis mozzarella rúd, amely szinte csak fehérjéket és zsírokat tartalmaz, csupán 80 kalória. A sajt emellett triptofán nevű aminosavat is tartalmaz, amely egy természetes altató.

2. Egy tál gabonapehely

Ne a csokis változatra gondolj, mert a benne lévő cukortól egyrészt kipattan a szemed, másrészt a gyomrod is megfájdulhat. Egész szemű, összetett szénhidráttartalmú zab-, kukorica- vagy korpás pelyheket válassz! Egy tál csupán 200 kalória, és könnyű megemészteni. Önts rá egy kis tejet, és a fehérje mellett a már említett triptofán áldásos hatását is élvezheted!

3. Zsírszegény görög joghurt

Körülbelül 100-150 kalória, telis tele fehérjével és a relaxálást segítő triptofánnal. Ráadásul a joghurt megnyugtatja a gyomrodat, így kevésbé valószínű, hogy ébren tart a gyomorégés vagy más emésztési zavar.

4. Két szelet pulykahús

A pulykában is megtalálható az istenített altató hatású aminosav, ezenkívül alacsony zsírtartalmú és fehérjében gazdag. Néhány szelet nem több mint 100 kalória.

5. Egy alma egy kanál mogyoróvajjal

Ez a remek rágcsálnivaló rengeteg rostot tartalmaz. A mogyoróvajban lévő fehérje anélkül telít el, hogy nehéznek éreznéd a gyomrodat. Tökéletes a mandulavaj is.

6. Zsírszegény csokipuding

Ha nem tudsz lemondani az édességről, csakis ezt a fajtát válaszd, mert nem ül meg egész éjjel a pocakodban. Egyetlen kis pohárka kb. 90 kalóriát tartalmaz, nem követsz el bűnt, ha emellett a krémes finomság mellett teszed le a voksod.

7. Bébirépa

A tápanyagokban gazdag narancssárga rudacskák anélkül tesznek jóllakottá, hogy megzavarnák az álmodat. Egy darab csak 4 zsírmentes kalóriát tartalmaz.

8. Egy banán

Tökéletes késő éjszakai nasi, ha már mindent eltakarítottál a konyhában, és nem akarsz újabb edényeket összekoszolni. Rengeteg rost és a “szent” triptofán is megtalálható benne, csupán 100 kalóriában.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X