Főoldal > DIÉTA > Ezeket kellene reggelizned!

Ezeket kellene reggelizned!

diétaenergiaételétkezésfogyásfogyókúrareggelitápanyagzsírégetés
0

Írta:

A reggeli a legfontosabb étkezés,  sokszor mégis tanácstalanok vagyunk, mivel is töltsük meg a hasunkat a nap kezdetén. A következőkben dietetikus segítségével összeállított listát olvashattok arról, milyen ételeket érdemes reggelizni!

1. Wrap

Sokféle módon felhasználható, zöldséggel, hússal, tojással és más ínyencségekkel is megtölthető a kemény, palacsintaszerű burkolat, amit közel-keleten csak pitaként emlegetnek, a latin konyhákban pedig tortillának hívnak. Lényegében bármilyen egészséges lisztből elkészíthető, de a boltokban készen is lehet kapni teljes kiőrlésű verzióban.

2. Smoothie

A gyümölcs- és a zöldségturmixokkal nem lőhetsz mellé, csak akkor, ha a bolti változatot iszod, illetve, ha teleszórod cukorral. A plusz energialöketért a dietetikusok mogyoróvajat, fehérjeport és olvasztott tofut is ajánlanak bele!

3. Tojás

Igazi energiabomba leszel, ha tojást reggelizel! Egy átlagos tyúktojás kb. 40 gramm, mely 5-6 gramm fehérjét és 3-4 gramm zsírt tartalmaz – de ezen kívül, még rengeteg vitamint (pl. A-, D-, E- és a B-vitaminokat) és ásványi anyagot (pl. cink, vas és foszfor) is találsz benne. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a C-vitamin, de a szénhidráttartalma is elenyésző.

4. Saláta

Ha már meguntad a hagyományos verziót, gondold át újra! A túró, a tofu, a natúr joghurt, a kefir, a dió, a mogyoró, a bulgur és a köles, valamint a halfélék és a szárnyasok kitűnő köretet biztosítanak a zöldségeidnek, melyet borssal vagy bazsalikommal is ízesíthetsz!

36294863 - healthy breakfast with fried egg, toasts and salad on white wooden table

5. Zabpehely

Az egyik legtáplálóbb reggeli, amit elkészíthetsz magadnak otthon! Semmi mást nem kell tenned, csak keverd bele a kedvenc joghurtodba, áztasd bele a tejbe, vagy fogyaszd az idénygyümölcsökkel! Percek alatt készen van. és garantáltan jól fogsz lakni tőle!

6. Görög joghurt

Pillanatok alatt elfogyasztható, tele van kalciummal és proteinnel és sokáig eltelíti a gyomrodat. A dietetikusok szerint a legjobb, ha saját készítésű zabpelyhes keksszel fogyasztod, mert így az ízekből sem lesz hiányérzeted és kevesebb lesz az esélye annak, hogy a nap hátralevő részében nassolsz majd.
Tudtad? A görög joghurtokban kétszer annyi fehérje van, mint a sima, gyümölcsös változatokban!

7. Grapefruit

Bár mindenféle gyümölcs kitűnő választás, a legfrissebb tanulmányok szerint akkor jársz a legjobban, ha a napot fél grapefruit elfogyasztásával kezded! A grapefruit gyorsítja az anyagcserét, segít a zsírégetésben, jótékonyan befolyásolja a vércukor- és az inzulinszintet, valamint hidratált és antioxidánsokkal erősíti a szervezetet! (Ám ha valamilyen gyógyszert szedsz, vigyázz vele, és konzultálj az orvosoddal, mert a grapefruit befolyásolja a gyógyszer felszívódását!)

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X