Főoldal > DIÉTA > Durva fogyókúrás hibák, amiket ne kövess el!

Durva fogyókúrás hibák, amiket ne kövess el!

diétaétkezésfogyásfogyókúrakalóriaszénhidráttáplálkozászsírzsírégetés
0

Írta:

Eltelt egy hónap a nagy diétás fogadalom óta, és úgy érzed, máris alábbhagyott a motivációd? Ennek oka nemcsak az időhiány esetleg a stressz lehet, hanem az, hogy az étrendedet nem megfelelően állítottad össze.

Túl unalmasra sikeredett, vagy éppen úgy vélted, jó ötlet kihagyni egy-egy étkezést. Most megismerheted azokat a hibákat, melyekbe a diétázók a leggyakrabban beleesnek.

Túl szegényes étrend

Az emberek viszonylag rövid idő alatt megunják az unalmas ételeket, és azzal, hogy le kellett mondaniuk az eddig kedvelt ételeikről, hamar visszatérnek a már megszokott étrendjükhöz, és az eddig elért eredmény mehet a kukába. Hogy ezt megelőzd, nem kell kedvenceidet végleg száműznöd a tányérodról, hanem minimalizáld azok mennyiségét, illetve bizonyos alkalmakkor kényeztesd magad mondjuk a kedvenc csokiddal.

Zsírszegény koszt

Sokan abba a hibába esünk, hogy rákattanunk egyből a zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú ételekre, pedig a szervezetnek szüksége van zsírra az egészséges működéséhez. Ráadásul hiába van ráírva, hogy alacsony zsírtartalmú, ettől függetlenül rengeteg cukrot tartalmazhatnak a zsírszegény ételek, melyek hatását szép lassan magadon is tapasztalni fogod. Továbbá a zsírszegény ételek gyakran előrecsomagoltak, így nemcsak a cukor, de a tartósítószerek, színezékek nem épp áldásos hatásával is számolnod kell.

58800312 - healthy eating, dieting, vegetarian food and people concept - close up of woman with fork eating peas in shape of heart

Kihagyod az étkezéseket

Ha azt gondolod, ha kiiktatod a reggelit vagy az ebédet az étkezéseid közül, és ezzel kevesebb kalóriát fogsz magadhoz venni, akkor tévedsz. Annak, hogy így hirtelen tör rád a farkaséhség, és felfalod a hűtőt, sokkal nagyobb a kockázata, és így jóval több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mintha betartanád a minimum napi háromszori étkezést.

Csak a kardio

A kardio jellegű edzések nagyon fontosak természetesen, de nem szabad hanyagolni két futás és kerékpározás között az erősítő edzéseket sem, mikor az izomépítés érdemi része történik. Márpedig több izom több kalóriát képes elégetni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X