Főoldal > DIÉTA > 6 összetevő, amit hagyj ki a salátádból

6 összetevő, amit hagyj ki a salátádból

csirkecukordiétaegészségfogyáshízássalátasalátaöntetzsír
0

Írta:

A fogyózók egyik leggyakoribb módszere, hogy ebédre vagy vacsorára salátát esznek. Ami, természetesen nem rossz, hiszen a saláta rengeteg vitamint és ásványi anygaot tartalmaz

De vigyázni kell, mert vannak olyan összetevők, melyeket ha hozzáadsz a salátádhoz, máris tönkreteheted az eddig egészségesnek vélt étkezésedet. Íme 6 olyan összetevő, melyet érdemes mellőznöd, mikor salátát készítesz.

Csirkefalat, rák, tofu

A csomagolt sült csirke, kókuszos garnéla, sült tofu rengeteg felesleges kalóriát tartalmaznak, plusz cukrot is. Ha szeretnéd ízletesebbé és fehérjedúsabbá tenni a salátát, válassz helyettük grillezett csirkét, garnélarákot, lazacot, tonhalat, tojást vagy edámi sajtot.

Ropogós tészta és tortilla szelet

A sült tészta és a tortilla, gyakorlatilag olyanok, mint a sütemények. Kis adag belőlük is számos felesleges kalóriát tartalmaz. Helyettük válaszd inkább a fehérjedús csicseriborsót, plusz tehetsz hozzá egy-két evőkanál diót vagy pisztációt, melyek egészséges zsírokat tartalmaznak, és gyorsan eltelítenek

Salátaöntetek

Igazi kalóriabombák, főleg ha készen veszed a boltban. Rengeteg felesleges kalóriát, cukrot és zsírt tartalmaznak, viszont szeretjük, mert kellemesebb ízt és állagot ad a salátának. A zsírmentes verziók is becsapósak, hiszen attól még, hogy kevesebb bennük a zsír, gyakran több cukrot és kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos változatok. A megoldás, hogy helyettük balzsam vagy almaecetet használsz egy kis extra szűz olívaolajjal, illetve, ha a krémesebb állagot szereted, akkor avokádókrémet.

26326571 - attractive young woman eating salad

Kruton

Egy kis marék kruton körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, sok sót és telített zsírt, értékes tápanyagokban viszont igencsak szűkölködik. Kruton helyett válassz egy kis fűszeres diót, illetve olaszos fűszernövényeket.

Szárított gyümölcs

Egy negyed csésze szárított barack, áfonya vagy mazsola is közel 100 kalóriát tartalmaz, nem beszélve arról, hogy rengeteg cukrot is, viszont nem tartalmazza azokat az értékes összetevőket, mint a rendes gyümölcsök. Szárított helyett válassz szezonális, friss gyümölcsöket, mint például a szőlőt, mely rengeteg vitamint és antioxidánst is tartalmaz.

Bacon szeletek

Mindamellett, hogy sok telített zsírt tartalmaz a bacon, még rengeteg sót is, melytől csak szomjasabb leszel, viszont értékes tápanyagban nem igazán bővelkedik. Bacon helyett tegyél a salátádba két evőkanál sózatlan, füstölt diót, mely viszont igen gazdag egészséges zsírokban és rostban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X