Főoldal > DIÉTA > 3 aranyigazság a fogyasztó reggeliről

3 aranyigazság a fogyasztó reggeliről

diétaegészségenergiaétkezésfogyáskalóriareggelitáplálkozás
0

Írta:

Fogyni, erősödni akarsz? Egészséges életmódot szeretnél élni? Kezdd el az alapoknál: a megfelelő reggeli fontosabb, mint gondolnád!

Nem győzzük hangsúlyozni: a tápláló, egészséges reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért különösen fontos figyelmet szentelni rá. A következő tanácsok alkalmazásával neked is a reggeli lesz a kedvenced!

Minél hamarabb, annál jobb!

A legújabb tanulmányok szerint minél előbb eszel reggelit, annál pörgősebb lesz az anyagcseréd és annál egészségesebb lesz a szervezeted is. Hogy ez a gyakorlatban mit takar? Ha ébredés után 30 percen belül reggelizel, gyorsabban fogysz le, hamarabb elkezdi a tested égetni a zsírt és a felesleges kilók is kevésbé rakódnak rád, mint azokra, akik órákkal később esznek pár falatot, vagy egyáltalán nem is reggeliznek!

Az egészséges a nyerő!

Maradj távol az olyan reggeli opcióktól, melyektől hamar megéhezel! Az édes és sós sütemények, a fehér lisztből készült péktermékek, valamint a reggeliző pelyhek többsége csak ideig-óráig telítenek el, mivel alacsony a tápértékük.

31587440 - healthy breakfast. bowl of yogurt with granola and berries

Ha nem szeretnél pár órán belül ismét éhes lenni, egyél teljes kiőrlésű lisztből, zabból és rozsból készült termékeket, tojást, szárnyasokat és halakat, valamint gyümölcsöket és zöldségeket reggelire – hidd el, ezek az ételek nemcsak feltöltenek, de plusz energiával is ellátnak majd!

Figyelj az adagokra!

Egy kiadós reggelitől talán jól fogsz lakni, de fontos, hogy a mértékletességet is szem előtt tartsd! A kutatások szerint a reggelinél nem a mennyiség, hanem a minőség számít: egy kis tányérba például mindenképpen bele kell férnie az összes reggelidnek, de a teát, a kávét és a frissen facsart narancslevet persze még nyugodtan elfogyaszthatod!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X