Főoldal > DIÉTA > Karfiolból pizza? Igen! Próbáld ki és fogyj!

Karfiolból pizza? Igen! Próbáld ki és fogyj!

diétaegészségfogyásfogyókúrakarfiolkarfiolpizzapizzareceptzsírégetés
0

Írta:

Talán nincs is olyan diétázó, aki ne hallott volna a karfiolalapú pizzatésztáról. Csakhogy a neten keringő receptváltozatok között nem könnyű megtalálni azt, ami nemcsak látványban, de ízben is képes a világ legnépszerűbb kajájának nyomába érni.

Kinek ne futna össze a nyál a szájában egy ropogósra pirult pizza látványától? Bár az olaszok tésztakorongja az egyik legnépszerűbb kaja a világon, közel sem nevezhető diétásnak – egy feltétekkel és sajttal gazdagon megpakolt pizzaszelet akár a 4-500 kalóriát is elérheti, és valljuk be, egy szelet után bizony nagyon nehéz megálljt parancsolni magunknak.

Éppen ezért dobbant nagyot az egészségtudatos életmódkövetők szíve, mikor berobbant a köztudatba a karfiolalapú pizzatészta, ami a szénhidrátszegény étrendbe is könnyedén beilleszthető, kalóriatartalma pedig töredéke az eredeti változatnak. Persze a diétás változat esetében sem mindegy, hogy mi kerül a tésztára: paradicsomszószból válassz cukormentes verziót, sonkából zsírszegény csirke- vagy pulykamellsonkát, és sajtból is maradj a zsírszegény verziónál. Emellett minél több színes zöldséget (cukkini, kaliforniai paprika, zöldhagyma, paradicsom, articsóka stb.) pakolsz rá, annál jobb, de a sütőből kivéve megbolondíthatod friss rukkolával vagy különböző csírákkal is!

37633250 - cauliflower green pizza with spinach, zucchini and asparagus

Hozzávalók egy 26 cm-es pizzához:

  • fél kg karfiol
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál pizzafűszer-keverék (vagy szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint)

Így készítsd el:

  1. A nyers karfiolt szedd rózsáira és egy erős aprítógépben daráld a lehető legapróbbra. A karfiolmorzsát ezután szedd egy hőálló tálba, öntsd rá a vizet és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton párold kb. 10 percig.
  2. A megpárolt karfiolt tedd egy vastag konyharuhára, fogd össze a sarkait, és óvatosan csavard ki belőle a felesleges nedvességet (vigyázz, mert a karfiol tűzforró!).
  3. A „száraz” karfiolt szedd egy tálba, add hozzá a tojást, az útifűmaghéjat és a fűszereket, majd alaposan keverd össze.
  4. A tésztát terítsd sütőpapírral bélelt tepsire, formázd kör alakúra, majd egy 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd elő.
  5. Végül pakold meg feltétekkel ízlés szerint, és még 10 percre tedd vissza a sütőbe.

A cikk a Wellness magazinban jelent meg! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X