Főoldal > DIÉTA > Így fogyaszt a sütőtök

Így fogyaszt a sütőtök

diétaegészségemésztésfogyásrostsalakanyagsütőtökvitaminzsírégetés
0

Írta:

Hallottál már a sütőtökdiétáról? Ez a zöldségféle nem csak isteni eledel, de már egy hét alatt hozzásegít néhány kiló leadásához is.

A sütőtökdiéta lényege, hogy kiegyensúlyozott, kalóriaszegény étrend mellett egy főétkezést, leginkább a vacsorát sütőtökkel kell kiváltani. Fogyasztható sütve, kókusztejjel turmixként, illetve töksaláta formájában. A lényeg, hogy a sütőtököt olaj nélkül, fóliába csomagolva süsd meg, a turmixhoz és a salátához pedig nyers tököt használj.

Béltisztító

A sütőtök kiváló bélradír, így nem csak a lerakódott salakanyagtól szabadítja meg a beleket, de a fogyókúrát is sokkal sikeresebbé teszi. Így két legyet ütsz egy csapásra: az egészségedhez és a súlyvesztéshez is hozzájárulsz, ha vacsira sütőtököt eszel.

Gazdag rostforrás

A sütőtök kimagaslóan magas rosttartalma miatt jelentősen felgyorsítja az emésztési folyamatokat. A gyors anyagcserének hála a fogyás beindul, így már viszonylag rövid idő alatt jelentős súlycsökkenés várható, ha a sütőtökdiétára voksolsz.

87608692 - roasted pumpkin slices

Méregtelenítő

A felhalmozódott salakanyag kiürítésével a méreganyagok is gyorsabban távoznak a szervezetből. Így azok nem fognak felszívódni, ezzel ellentétben viszont az értékes tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok sokkal hatékonyabban fognak beépülni a szervezetbe.

Víz- és hashajtó hatású 

A sütőtök vízhajtó hatása miatt a szervezetben feleslegesen felgyülemlett folyadékot elhajtja. Ezért idősebbeknek és kismamáknak különösen ajánlott sok sütőtököt fogyasztania. Ez természetesen jót tesz a súlyvesztésnek is, ahogyan enyhe hashajtó hatása is, ami még a székrekedést is megszünteti.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X