Főoldal > DIÉTA > Ezt edd szaloncukor helyett, hogy megúszd úszógumi nélkül az ünnepeket!

Ezt edd szaloncukor helyett, hogy megúszd úszógumi nélkül az ünnepeket!

almacsokoládédiétaédességkarácsonynassolásszaloncukorünnepek
0

Írta:

Egyáltalán nem baj, ha az ünnepek alatt kicsit elereszted magad, és lecsúszik néhány szem szaloncukor (3 darab 120 kalória). Azonban ha emellett habzsolod a bejglit és a mézes kalácsot, ne csodálkozz, ha kileng a mérleg nyelve januárban. Hogy sikerüljön megtartanod az arany középutat, most adunk néhány szuper tippet!

Aszalt gyümölcsök

A karácsonyi készülődés közben a nagy tál bejgli és szaloncukor mellé állíts össze egy aszalt gyümölcstálat is. Így a nagy sürgés-forgás közben, ha nassolni támad kedved, lesz egy egészséges opció is a kezed ügyében. Az aszalt gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal és vitaminokkal, azonban arra ügyelj, hogy sokat ezekből se fogyassz! Öt szem aszalt szilva 100, hét szem aszalt sárgabarack 77, egy marék mazsola pedig kb. 107 kalóriát tartalmaz.

2 kocka fekete csoki

Ha mindenképp csokira fáj a fogad, akkor is válassz inkább magas kakaótartalmú fekete csokit, a zselés szaloncukor helyett! Sokkal egészségesebb, hiszen szintén tele van antioxidánsokkal, és két kocka mindössze 80 kalóriát rejt magában.

, Image: 103682917, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Alma és sajt

Szeletelj fel egy nagyobb almát, majd apríts fel hozzá valamilyen light keménysajtot. Ha ezt csipegeted aprósütemények helyett, garantáltan nem kell majd januárban drasztikus fogyókúrába fognod! Az alma csökkenti az édes íz iránti vágyat, a sajt pedig amellett, hogy isteni finom, hamar eltelít. Így már nem is biztos, hogy annyira fogod kívánni azt az extra édes mákos bejglit.

Forró csoki

Egy kisebb csésze (kb. 2 deci) forró csokiban 180 kalória van, amit tovább csökkenthetsz azzal, ha tejszín helyett megelégszel a tejhabbal, cukor helyett pedig sztíviát vagy valamilyen más édesítőszert használsz. Egy csodás forró csoki reggelire nem csak jókedvre derít majd, de miközben élvezed az édes ízeket, kellemesen átmelegszel, és az alakod miatt sem kell aggódnod.

Sajtos pogácsa

A süteményektől és nagymamád páratlan ételkölteményeitől roskadozó asztalnak nehéz ellenállni. Természetesen nem kell nyers répát rágcsálnod, miközben mindenki jóízűen falatozik, de azért válogasd meg, mi kerül a tányérodra, ha nem szeretnél utólag bosszankodni! Csokis, krémes desszertek helyett falatozz az apró sajtos pogiból! A lényeg, hogy ne a túl zsíros fajtákat válaszd, és persze, ebből se csemegézz egész álló nap.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X