Főoldal > DIÉTA > Ezeket a forró italokat idd télen

Ezeket a forró italokat idd télen

almaegészségforró italkakaó
0

Írta:

A teán kívül rengeteg más gőzölgő alternatíva létezik a hideg téli napokra, estékre.

Összegyűjtöttünk néhány olyan fantasztikus forró ital receptet, amelyek nem csak egészségesek és kellőképpen átmelengetnek, de isteni ízük miatt még függőséget is okoznak.

Fűszeres almaital

Ha forró almaitalt készítesz, gyakorlatilag minden olyan fűszert bevethetsz, ami a karácsonyhoz kapcsolódik. 1 liter almaléhez keverj 3 evőkanál mézet, 1 fahéjrudat, pici őrölt gyömbért, szegfűszeget, reszelt szerecsendiót és egy csipet sót. Forrald össze az almalevet a fűszerekkel, és már fogyaszthatod is. Tuti vitaminkombó és lélekmelegítő a hideg napokra.

Forró tejital

Kínoz az édesség iránti vágy, de nem szeretnéd tönkretenni a fogyókúrádat? Csokimajszolás helyett akkor válaszd esténként ezt az isteni gőzölgő tejitalt. 1 liter kókusz- vagy mandulatejet forralj fel, majd keverj hozzá ízlés szerint 5-6 evőkanál mézet, 1 teáskanál őrölt fahéjat, néhány evőkanál szegfűszeget, és frissen reszelt szerecsendiót. Az édes, fűszeres íz garantált, és még az alvás is könnyebben megy, ha lefekvés előtt szürcsölsz ebből az egészséges finomságból.

35208370 - a cup of almond milk with almond nuts on a rustic barn wood table

Eggnog

Igazi karácsonyi ital az eggnog, ami nem más, mint egy isteni forró tejes ital, tulajdonképpen a tojáslikőr alkohol nélküli egészséges változata. Forráspontig melegíts fél liter mandulatejet, közben keverj ki 4 tojássárgáját 7-8 dkg stevia-val és 1 rúd vaníliával. A tojásos masszához önts egy pici forró tejet, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett forrald össze az egészet. Ha egy picit lehűlt, adj hozzá 3 dl alacsony zsírtartalmú főzőtejszínt, és dobj bele néhány szem szegfűszeget is. Tálaláskor hintsd meg reszelt szerecsendióval, és tegyél rá szeletelt mandulát is. Edzés után is kiváló magas fehérjetartalma miatt.

Cukormentes forró csoki

2 dl vízben 2 evőkanál jó minőségű kakaóport oldj fel, forrald össze, majd önts hozzá 3 dl kókusztejet. Adj hozzá ízlés szerint kb. másfél evőkanálnyi stevia-t és egy csipet sót. Apríts fel 5 dkg jó minőségű étcsokoládét, dobd a tejes lébe, majd forrald össze. A habhoz verj fel 1 tojásfehérjét, adj hozzá egy fél vaníliarudat és egy pici stevia-t. Tálald üvegpoharakba, és élvezd ezt a krémes, selymes finomságot, amit ráadásul büntetlenül fogyaszthatsz az esti órákban is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X