Főoldal > DIÉTA > Az 5 leghatásosabb zsírégető étel

Az 5 leghatásosabb zsírégető étel

anyagcsereételhatásoszsírégetés
0

Írta:

Amikor alszol, az anyagcseréd lelassul, amit az ébredés után elfogyasztott reggeli újra felpörget. Ha következetesen táplálkozol, és minőségi ételeket fogyasztasz, azt a szervezeted is meghálálja. A kutatások kimutatták, ahhoz, hogy az anyagcserénket mozgásban tartsuk, 2-3 óránként ennünk kell. Ez napi 5-6 étkezést jelent.

Soha nem szabad egyetlen étkezést sem kihagynunk, ami a reggelire fokozottan igaz. Ez nagy mennyiségnek tűnhet, azonban ha teljes tápértékű ételek kerülnek a tányérodra, amiket nem dolgoztak fel (ilyenek a zöldségek), könnyen kordában tarthatod az elfogyasztott kalóriák számát is.

Gyömbér

A gyömbér kapszaicint tartalmaz, ennek köszönhetően ad egy kis löketet az anyagcserédnek. Remekül hasznosítható hányinger ellen, és intenzív méregtelenítő hatással bír. Egy darab gyömbérgyökeret pár percig forró vízbe áztatva teaszerű italt kapunk. A gyömbért a gyümölcsturmixokhoz és a limonádékhoz is hozzá szokták adni, az egyik leghatékonyabb zsírégető, és nem utolsó sorban nagyon ízletes.

Natúr joghurt

Egy kis tál alacsony zsírtartalmú, natúr joghurt segítségével hozzájuthatsz a napi ajánlott kalcium-mennyiségedhez. Ha nem elég édes, apríts bele egy almát, így a tejtermék mellé gyümölcsöt is fogyasztasz. A legújabb kutatások szerint egy olyan sav található a natúr joghurtban, ami csökkenti a szervezetedben előforduló zsírt, ezáltal elősegíti az ideális testsúly megtartását.

41949049 - two yogurt glass on wooden board with ceramics spoon

Sárgarépa

A sárgarépát érdemes a főétkezések között, tízóraira és uzsonnára fogyasztanod, mivel mozgásban tartja az anyagcserédet, és gyorsan eltelít. A ropogós zöldségeket tovább tart elfogyasztanunk, amivel becsaphatjuk az agyunkat is, hiszen így úgy tűnik, mintha többet ettünk volna. A sárgarépa magas A-vitamin tartalommal rendelkezik, és jóval kevesebb kalória van benne, mint a chipsekben. 100 kalóriányi sárgarépa sokkal nagyobb mennyiség, mint ugyanennyi zsíros rágcsa.

Zabpehely

A táplálkozás alappillére a reggeli. Mennyisége és minősége meghatározza az egész napodat. A zabpehely tökéletes választás, mivel komplex szénhidrátokat tartalmaz, és magas a rosttartalma is. A lassan felszívódó szénhidrátok miatt tovább tart megemészteni, így nem kezdesz el zsírt raktározni, mint az egyszerű szénhidrátok esetében. A zabpehely felturbózza az anyagcserédet és a megfelelő tartományban tartja az inzulinszintedet is.

Sovány csirke és pulyka

A fehérje mindig több kalóriát tartalmaz, éppen ezért a szervezetedet sokáig meg is terheli, az anyagcseréd hosszabb ideig aktív marad, így ameddig emésztesz, kevesebb energiád van. Hogy ezt elkerüld, lehetőleg a legsoványabb fehér húsokból, csirkéből vagy pulykából fogyassz, szigorúan bőr nélkül, grillezett, főtt vagy sült változatban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X