Főoldal > DIÉTA > 5 dolog, amit érdemes tudnod a tésztáról

5 dolog, amit érdemes tudnod a tésztáról

diétaétkezésfogyásfogyókúrakalóriaszénhidráttészta
0

Írta:

A tészta kétség kívül az egyik legsokoldalúbb, és legfinomabban elkészíthető ételek egyike. De lássuk, milyen hatással van az egészségünkre, jót teszünk-e a szervezetünkkel, ha tésztát eszünk?

A tészta beilleszthető az egészséges életmódba, ha megválasztjuk, hogy milyen összetevőket tartalmazó tészta kerül az asztalunkra, és milyen szósszal fogyasztjuk! Lássuk, mikre érdemes odafigyelnünk!

Figyelj az összetevőkre!

A tészta készülhet tojással, vagy anélkül, teljes kiőrlésű, de gluténmentes változat is van, amelyek rizslisztből, hajdinából, vagy kukoricalisztből készülnek. Ha úgy akarod élvezni az ízeket, hogy közben egészséges ételt is szeretnél enni, válaszd a magas rosttartalmú változatokat, mert nemcsak hamarabb telítenek, és elkerülheted a farkaséhséget, hanem az emésztésedre is jó hatással vannak!

Tésztát ebédre!

Fogyaszd a tésztát ebédre, és az alakoddal sem lesz probléma! A szószok közül hagyd el a cukrozott, mesterséges adalékanyagokkal, színezékkel telepumpált bolti változatokat, és készíts te saját öntetet! Használj friss paradicsomot, bazsalikomot, kakukkfüvet, olíva olajat, és élvezd az ízek kavalkádját!

31750737 - closeup of woman's hands holding fork and knife. young girl looking at food in restaurant

A hosszú élet titka

Kínában Holdújévkor a tészta népszerű étel, de nem mindegy, hogy miként esszük! A kínaiak a hosszú változatot részesítik előnyben, amit azonban nem szabad elvágni, ugyanis ez a hosszú élet szimbóluma, ezért a hagyomány szerint még véletlenül sem szabad megkurtítani!

Használd a levét locsolásra!

Nemcsak neked, de a növényeidnek is jót tehet a tészta. Miután kifőzted a tésztát, hagyd kihűlni a vizet, és öntsd a virágaid földjére! Hasonló jó megoldás lehet a növényeid locsolására a főtt tojás leve, ami értékes meszet tartalmaz, vagy az ásványi anyagokban gazdag fagyasztott hal kiolvadt leve!

Így főzhetsz tökéletes tésztát!

Ahhoz, hogy jó állagú legyen a tésztád, használj bőven vizet: 50 dkg tésztához 5 liter vizet forralj fel! Ügyelj arra, hogy a durumlisztből készült változatok keményebbek maradnak, így ne akard puhára főzni őket, mert csak pépes massza lesz belőle! A vízbe tehetsz sót, és olajat is, majd ha felforrt a víz, jöhet a tészta! A végén a hideg vízzel való öblítést nyugodtan elhagyhatod, ha megfogadod az olaszok tanácsát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X