Főoldal > DIÉTA > 5 ok, amiért érdemes csokit enned

5 ok, amiért érdemes csokit enned

csokoládédiétaédességétcsokoládéétkezéskakaó
0

Írta:

Csokirajongók, figyelem! A legújabb kutatások szerint kifejezetten jótékony hatásai vannak a kedvenc édességednek! Hogy mik is azok pontosan?

1. Jót tesz a szívnek

Amerikai Szív-és Érrendszeri Egyesület (AHA) legújabb kutatásai szerint a legalább 40%-os kakaótartalmú étcsokoládék napi 100 mg-os (kb. két kocka) fogyasztása jelentősen csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések számát! A kísérletben résztvevő 1100, 18 és 69 év közötti felnőttet közel két éven át figyelték, és arra az eredményre jutottak, hogy az étcsoki egyértelműen stabilizálja a vércukorszintet és az inzulint, valamint a máj enzimjeit is, amik főszerepet játszanak a szív megbetegedéseiben!

2. Tele van értékes tápanyaggal

Ha azt hiszed, hogy a csoki rosszat tesz a szervezetednek, tévedsz! Egy 75-80%-os kakaótartalmú csokoládétábla (100 g) nagyjából 10 g rostot, szelént, cinket és foszfort tartalmaz. Mindemellett a napi ajánlott ásványi anyag bevitel 67%-át fedezi vasból, 58%-át magnéziumból, 98%-át pedig mangánból. Persze, egy egész tábla csoki hatalmas adag (kb. 600 kalóriát tartalmaz), ezért ne fogyaszd el egy egész nap alatt!

, Image: 10358557, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

3. Ápolja a bőrt

Ugye már te is hallottál a csokipakolásról? Ez nem véletlen, hiszen az étcsokoládéból készült nyers mázak, pakolások rendszeresen használva helyrerakják a megégett bőrt, halványítják a pigmentfoltokat, fokozzák a vérképződést – ezáltal eltávolítják a cellulitet és a striákat -, valamint hidratálják a legfelső bérréteget is!

Ha legközelebb véletlenül leégsz a nyaralásodon, nyugtató testápolók helyett bátran használj olvasztott nyers étcsokit – élvezni fogod!

4. Okosabb leszel tőle

A benne lévő minimális koffein közel 20%-kal fejleszti az agyba áramló vérképződést, ezért hamarabb teljesíthetsz egy vizsgatesztet, mintha nem fogyasztanál csokit! Mindemellett a legalább 60%-os étcsokik az idős emberek memóriaképességét is fejleszteni, ezáltal olyan betegségek megjelenését késleltetik, mint az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

5. Boldogabb kisbabád lesz tőle

Egy finn kutatás 300 terhes nő bevonásával készített felmérést a csoki és a baba-mama kedélyének állapotáról. Azok az áldott állapotban lévő hölgyek, akik a terhességük stresszesebb korszakaiban étcsokit fogyasztottak, a szülés után kiegyensúlyozottabbá váltak, és kevesebbet síró, nyugodtabb kisbabát hoztak a világra, mint azok, akik nem kényeztették magukat csokival! A kutatás eredménye még hat hónappal és egy évvel később is tartott, ami különösen fantasztikus, hiszen manapság egyre többen szenvednek szülés utáni depressziótól és rossz kedélyállapottól.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X