Főoldal > DIÉTA > 4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt

4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt

diétafogyáshasi zsírzsírégetés
0

Írta:

Töltsd fel az éléskamrádat a következő súlycsökkentő ételekkel, amelyek nem csak az éhséghormonokat segítenek szabályozni, hanem laposabbá varázsolják a hasadat és energetizálnak is!

Hal

Szinte minden nap új tanulmány lát napvilágot a halfogyasztás egészségügyi előnyeiről. Az állatkísérletekből már az is kiderült, hogy az omega-3 zsírsavban hiányos étrend miatt az agy közepében lévő tobozmirigy megváltoztatja a melatonin termelését, amely a kielégítő alvásért felel. A kísérletben résztvevő omega-3 hiányos állatok nem aludtak a szokásos pihenőidejük alatt, pont úgy fel voltak pörögve, mint az álmatlanságban szenvedő emberek.

A zsírsavban gazdag étrend viszont fokozhatja a szív egészségét, csökkenti a demencia kockázatát és javítja a fogakat. Ami a fogyást illeti: számos omega-3-at hordozó étel fehérjében gazdag és eltelít.

Különösen ajánlott tehát a szardínia, lazac, laposhal, dió, lenmag és a sötét levelű zöldsaláták rendszeres fogyasztása, de tarts otthon hal- vagy lenmagolajat is.

Diófélék

Az egészséges zsírokban bővelkedő olajos magvak nagyszerű hangulatnövelő magnéziumforrások. Ha a szervezetedben nincs elég ebből az ásványi anyagból, a már említett melatonin megzavarja az alvásodat, sőt erősen hajlamosíthat a depresszióra. Az őszi/téli időszakban érdemes nagyon figyelni a pótlására!

Egy 2010-es tanulmány 51 év feletti embereket osztott két csoportra. Az egyik tagjai napi 320 milligramm magnéziumot szedtek, a másik csoport csak placebót kapott. 7 hét elteltével azok, akik valóban megkapták az ásványi anyagot, jobban aludtak, és bónuszként kevesebb veszélyes gyulladásos betegségről számoltak be, mint a társaik.

A magnéziumban gazdag élelmiszerek fokozottan súlycsökkentés pártiak: fehérjében gazdag hal és dió, lencse, szója- és fekete bab, valamint a rostban gazdag magvak, mint a korpa.

57753833 - close-up of surgeon hands drawing correction lines on woman stomach

Tej

Bár a kalcium és a fogyás közötti kapcsolat bizonyítása még mindig gyenge lábakon áll, az már kiderült, hogy a tejnek valóban fontos szerepe van a hasi zsír eltüntetésében. A birminghami Alabama Egyetem kutatóinak 2010-es tanulmánya több mint 100, menopauza előtt lévő nőt vizsgált. Akik legalább 100 mg kalciumot fogyasztottak naponta (pl. fél csésze joghurt), 10 centimétert veszítettek a testük körfogatából derék- és csípőtájon. Ez azért is bír nagy jelentőséggel, mert a hasi zsírt is sokszor hozzák összefüggésbe a szívbetegségekkel és a rákkal. A magnéziumhoz hasonlóan a kalcium is segít abban, hogy jól tudj aludni, főleg ha eddig az izomgörcsök ébresztettek fel. A kettő együttes hatása pedig az izmokban lévő idegszálak ellazulása.

Fogyassz tehát minél több tejterméket, de van más módja is a kalcium bejuttatásának! Például a szardínia, narancslé, sötétzöld levelű salátafélék, mint a kelkáposzta vagy a spenót.

Meggy

Lefekvés előtt nem árt, ha megeszünk pár szem meggyet, ugyanis ez a bogyós gyümölcs a melatonin egyik növényi alapú forrása. (A másik kettő a banán és a kukorica.) Bár nincs rá megdönthetetlen bizonyíték, hogy segítenek a pihentető alvásban, de a tanulmányok szerint ezek az élelmiszerek emelik a melatoninszintet a szervezetedben. Meggyevéskor nem csak ez az alvási hormon van a segítségedre, hanem egy erős antioxidáns is, amely megvédi a szervezetedet a szabadgyökök okozta károktól, védelmet nyújt a rák, az Alzheimer-kór és más betegségek ellen. Ha nem szereted megenni a meggyet, ihatod lé formájában is, ugyanolyan hatásos lesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X