Főoldal > DIÉTA > Finom, egészséges, és még fogyaszt is a mascarpone

Finom, egészséges, és még fogyaszt is a mascarpone

édességfehérjekrémsajtmascarponesajtsüteménytésztaszósztiramisu
0

Írta:

A finom és krémes mascarpone nem csak süteményekhez, hanem főzés során is használható!

Kóstoltad mát az igazi olasz tiramisut? Ennek a finom édességnek a lényegét a mascarpone adja. Ez a krémsajt amellett, hogy nagyon finom, még egészséges is – tudd meg, miért jó, ha ezt fogyasztod!

A mascarpone egy sajt, bár csak egy lépés választja el attól, hogy vaj legyen belőle. A többi sajttól állagában különbözik, sokkal krémesebb, mint a legtöbb sajt, de hasonló állagú például a franciák kedvence, a crème fraîche.

Textúrájának köszönhetően ez a sajt rengeteg tradicionális olasz sütemény, édesség hozzávalója. Sokkal krémesebbé, gazdagabbá teszi a süteményeket, de nem csupán desszertekhez használható: levesekhez és olasz tésztaszószokhoz is gyakran használják.

Amellett, hogy finom, még egészséges is: íme néhány ok, miért egyél bátran mascarpone-t!

A többi sajthoz hasonlóan a mascarpone is tele van kalciummal, ami erősíti a fogakat és a csontokat. Ezen kívül immunerősítő cinket, sejterősítő szelént, energizáló foszfort, agy- és idegműködést fokozó magnéziumot és vérnyomáscsökkentő káliumot is bőven tartalmaz. A mascarpone vitaminban is nagyon gazdag, van benne A-, B2-, B12- és K-vitamin. Sőt, remek forrása a fehérjének is.

, Image: 188066764, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Csökkenti a csontritkulás esélyét

A csontritkulás egy degeneratív betegség, a csontok elvékonyodásával, erőtlenségével jár. A megelőzés legjobb módja, ha magas kalciumtartalmú étrendet folytatsz. Mivel a mascarpone sok kalciumot tartalmaz, ha desszertekhez, levesekhez, tésztákhoz adod, máris tettél magadért valamit.

Hozzájárul a szív egészségéhez

A mascarpone-ban található különböző tápanyagok, például a magnézium, a kalcium és a kálium nagyon jók a szívednek. Ezek a hasznos és elengedhetetlen tápanyagok együttesen segítenek csökkenteni a vérnyomást, ezzel csökkentve a szívinfarktus és stroke kialakulásának kockázatát.

Elősegíti az izomépítést

A mascarpone rengeteg fehérjét tartalmaz, ami elengedhetetlen az izmok számára, akár regenerációról, akár izomépítésről van szó. Ha fogyni szeretnél, a mascarpone segíthet, hiszen a sok fehérje fokozza az agyagcserét és segíti a súlyvesztést.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X