Főoldal > DIÉTA > 6 tuti diétatipp állandóan rohanóknak

6 tuti diétatipp állandóan rohanóknak

alakformálásalvásanyagcserebioritmusdiétaedzésétkezésfogyásmozgássportzsírégetés
0

Írta:

Ha nem vagy jó alvó, vagy állandón rohansz és tele vagy feladattal, érdemes az edzéseket és az étkezéseket úgy alakítani, hogy azok passzoljanak a bioritmusodhoz.

Lustaság fél egészség, és valahol ez igaz is, hiszen a fogyáshoz, illetve alakod megtartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű alvás. Rendben tartja a hormonjaidat, valamint megakadályozza az éjszaka fellépő falásrohamokat is. De ha állandóan rohansz, és keveset alszol, akkor jól jöhetnek ezek a tippek!

Csak lájtosan!

Ha kialvatlanul kezdesz bele kemény intervall edzésbe, az növeli a stresszhormon termelését, mely fáradt állapotban csökkentheti a zsírégetés mértékét. Helyette inkább kisebb intenzitású, mérsékelt edzést végezz, ne hagyd elszállni a pulzusod.

Igyál kávét!

Edzés előtt érdemes egy kis koffeint vinned a szervezetedbe, mely növeli az edzés intenzitását és a kitartásod. Ez lehet fekete tea, vagy sima, cukormentes kávé is. Tapasztald ki magadon, hogy mikor érzed úgy, hogy a koffein elkezd dolgozni, ez lehet fél órával edzés előtt, de lehet 5 perc is.

Minimum 10 perc

Ha egyáltalán nincs időd mozogni vagy, mert sok a melód vagy mert fáradt vagy, 10 percet mindenképp érdemes rászánni egy könnyed sétára vagy jógára. Bár minimális kalóriát égetsz el, de segít feldobni a hangulatodat, és könnyebben tudod álomra hajtani a fejedet is.

46946763 - fitness female model exercising with kettle bell weight at the gym. fit young woman doing crossfit workout at health club.

Töltsd fel a kamrádat!

Persze nem nassolnivalókkal, hanem olyan egészséges élelmiszerekkel, mint barna rizs, fagyasztott zöldségek, illetve sovány hús. Így ha van időd, saját magadnak tudsz összedobni valami egészséges ebédet, vacsorát, amiről tudod is mit tartalmaz, és a munkahelyedre is beviheted. Érdemes olyan élelmiszereket is beszerezni, melyek tartós energiaszintet biztosítanak és táplálóak, mint például a mandula vagy a dió.

Nassolj!

Persze nem chipsre gondolunk, hanem a már említett mandulára vagy dióra, mely a táskádban sem foglal egy nagy helyet. Egy kis maréknyi belőle elegendő ahhoz, hogy kitarts a következő étkezésig, csökkenti az étvágyad, így nem fogod vacsorára farkaséhesen kipusztítani a hűtőt.

Igyál elég vizet!

Az emberek sokszor hajlamosak összetéveszteni a szomjúságot az éhséggel, így gyakran akkor is esznek, ha valójában épp folyadékra lenne szükségük. Valamint a dehidratáltság fáradtabbá és ingerültebbé tesz. Minden étkezés előtt hajts fel egy-két pohár vizet, így nemcsak hidratált leszel, de kevesebbet is fogsz enni az éppen soron következő étkezés alkalmával.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X