Főoldal > DIÉTA > Ezt a 6 ételt kerüld el a strandon!

Ezt a 6 ételt kerüld el a strandon!

diétaédességétkezésfogyásnassolásrágcsálnivalóstrandstrandkajatáplálkozás
0

Írta:

Nagyon jót tudjuk, hogy rengeteg időt és energiát töltesz azzal, hogy felkészülj a bikiniszezonra. A megfelelő bikini kiválasztása remek kiindulópont, azonban van még néhány tippünk, melyeket megtehetsz, hogy a strandon kellemes legyen az időzés. Ne aggódj, megmutatjuk, mit ne fogyassz! Íme az a 6 étel, mely rossz hatással lehet rád a strandon.

 

1. Szénsavas üdítők

Reméljük, hogy már korábban elbúcsúztál a szénsavas üdítőktől. Ezek ugyanis nem jók a szervezetednek. A legjobb, amit tehetsz, hogy elkerülöd az ilyen italokat, így megelőzheted a strandon a hasad puffadását és a nem kívánt gázok képződését.

2. Sós rágcsák

A nagyon sós ételek nem biztos, hogy gázosítanak, de az biztos, hogy visszatartják a vizet. Napozás közben a chips és a salsa igazán jó nasinak tűnhet, de válassz alacsonyabb nátriumtartalmút, hogy a legjobbat nyújtsd magadnak, mielőtt pancsolsz egyet!

3. Keresztes virágú növények

Ezek az élelmiszerek igazán hatékonyan segítik a hosszú távú fogyást, de rövid távon felfújnak. A brokkoli, kelkáposzta, káposzta mind-mind ilyen. Kétszer is gondold meg, hogy mit eszel, ha nem szeretnél felfúvódni tőlük!

strandkaja2.jpg ()

4. Rágó

A rágógumi első ránézésre ártalmatlannak tűnik. Azt azonban jó, ha tudod, hogy könnyen felpuffadhatsz a rágózástól, ugyanis jelentős mennyiségű levegő kerül a beleidbe rágózás közben.

5. Cukros, kevert italok

A Piña Colada és a rum ugyan egyet jelent a retró strandhangulattal, de nagyon könnyen puffadást okoznak. A természetes cukrok és mesterséges édesítőszerek, melyek bőségesen megtalálhatók ezekben az italokban, könnyen puffadáshoz, gázképződéshez vezetnek. Ezen kívül alkoholos állapotban veszélyes a vízbe menned – így a saját biztonságod érdekében lehetőleg ne igyál alkoholt a strandon! 

6. Tejes élelmiszerek

Ha bármilyen formában laktóz-intoleranciád van, a strandra menés előtt kerüld a tejes dolgokat! Ugyanis puffadást, gázképződést, hasmenést okozhatnak. A legokosabb, ha egyszerűen nemet mondasz rájuk.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X