Főoldal > DIÉTA > Ezek a valaha volt legrosszabb diétás tippek

Ezek a valaha volt legrosszabb diétás tippek

diétaételétkezésfogyásgasztrohízástáplálkozástipp
0

Írta:

A 90-es években a diétázó nők nem ettek tojássárgáját és a legnagyobb bűnnek számított, ha este 8 után falatoztak valamit. Tisztázzuk a dolgokat egyszer és mindenkorra, lássuk az eddigi legszörnyűbb táplálkozási szabályokat!

 

“A zsír kövérré tesz.”

Attól függ, milyen típusú zsírokat eszel. A sütemények és a nehéz, koleszterindús ételek fogyasztása növelhetik bizonyos betegségek kockázatát. De a jó zsírokat tartalmazó ételek, mint a dió, az avokádó és a lazac megvédik a szívedet.

“Ne nassolj, ha fogyni akarsz!”

Ha többször eszel keveset, könnyebben meg tudod fékezni az éhséget és a sóvárgást, nem fog ingadozni a vércukorszinted, így energikus maradhatsz egész nap. Tehát két főétkezés között is lehet nassolni, de főleg dióféléket, gyümölcsöket és joghurtot válassz.

“A szénhidrát az ördögtől való.”

Ugye emlékeztek még az Atkins-diétára, amely szinte teljesen száműzte az étrendből a szénhidrátokat? Az egyoldalú táplálkozás nagyon veszélyes, szerencsére azóta kiderült, hogy vannak „jó” szénhidrátok, mint például a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek illetve hüvelyesek, amelyek az egészséges étrend alapjai. Az azonban igaz, hogy a finomított szénhidrátok, mint a fehér kenyér és a fehér rizs túlzott mértékű bevitele súlygyarapodáshoz és az egészségi állapot romlásához vezethet.

fogyedzes2.jpg ()

“Egyél fehérjét fehérjével!”

Tévedés: a sok fehérje fogyasztása nem a legjobb módja a fogyásnak. A szervezetnek szüksége van szénhidrátra és zsírokra is. Ha csak proteint fogyasztanánk, megfosztanánk a testünket a rostoktól és más antioxidánsoktól, és nagyobb a veszélye a magas koleszterin- és trigliceridszintnek.

“Ha éhgyomorra edzel, több kalóriát égetsz.”

A gyomrod telítettsége nem befolyásolja a kalóriák égetését, de ha üres hassal végzel intenzív mozgást, az bizony izomvesztéshez vezethet. Mielőtt egyből nyúlnál egy sportital után, dönts inkább a természetes édes gyümölcsök mellett, mint a banán, az őszibarack és a mangó, de ilyenkor egy-egy kocka étcsoki is belefér.

“Hagyd ki a reggelit, spórold meg a kalóriát későbbre!”

Ez bizony visszafelé sül el, mert szinte biztos, hogy a kihagyott reggeli miatt túl sokat fogsz enni ebédre és vacsorára is. Arról nem is beszélve, hogy a tápláló, gazdag reggelire úgy van szüksége a szervezetednek, mint az autónak az üzemanyagra: egyszerűen nélkülözhetetlen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X