Főoldal > DIÉTA > Ezek a sárgadinnye jótékony hatásai

Ezek a sárgadinnye jótékony hatásai

dinnyeegészségfogyásgyümölcssárgadinnyevitamin
0

Írta:

A sárgadinnye a nyár egyik kedvelt finomsága. Fogyaszd akár minden nap, amíg szezonja van, hiszen isteni íze mellett rengeteg áldásos hatása is ismert.

Igazi idénygyümölcs lévén a sárgadinnye nem fogyasztható az év minden szakában, ezért ha szereted, nem is kell, hogy akár egyetlen nap is elteljen úgy, hogy nem eszel belőle. Akár önálló étkezésként is kiváló. Ha egy kis sajttal, túróval fogyasztod, isteni és szuperegészséges lakomát csaphatsz belőle.

Vitaminbomba

Aki a sárgadinnyét szereti és rendszeresen fogyasztja, az nagyon jót tesz szervezetével, ugyanis gazdag ásványianyag-forrás: karotint, foszfort, vasat és nátriumot tartalmaz. De igen nagy mennyiségben tartalma A-, B1-, B2- és C-vitamint is.

Hűsítően hidratál

A dinnyék úgy az igaziak, ha behűtöd őket. A forró napokon nem is kíván mást a szervezet, mint lédús hűsítőket. Mivel a sárgadinnyének magas a víztartalma, ezért esik olyan jól a kánikulában. Pótolja szervezeted elvesztett folyadékmennyiségét. Így nem csak ízlelőbimbóid, de az egész tested hálás lesz, ha gyakran fogyasztod.

Segíti az emésztést

Magas rosttartalmának köszönhetően a sárgadinnye hatékony segítséget nyújt az emésztési folyamatok normalizálásában. Nem csak a bél-, de a gyomorproblémákat is orvosolja, ezért ha hasonló gondokkal küzdesz, irány a piac, és dobj a kosaradba néhányat ezekből a finom gyümölcsökből.

29833229 - italy, tuscany, magliano, young woman holding halved honey melon, close up

Fogyókúrázóknak is ajánlott

A sárgadinnye energiatartalma igen kevés, ezért bátran fogyaszthatják azok is, akik szigorú diétát követnek. Mivel azonban szénhidrát-tartalma magas, ezért a cukorbetegek csak nagy körültekintéssel fogyasszák.

Erősíti az immunrendszert

A különböző betegségek, fertőzések ellen kiváló csodaszer a sárgadinnye. Bár a nyár nem az a időszak, amikor a háziorvosi rendelők zsúfolva vannak a betegektől, azért érdemes már jó előre megerősíteni immunrendszeredet, ami a sárgadinnye fogyasztásával különösen jó választás.

Méregtelenít

Magas folyadék- és rosttartalma miatt a méregtelenítési folyamatokban is nagy szerepet játszik ez az isteni gyümölcs. Csak úgy átmossa a szervezetet a méreganyagoktól, és nem csak belsőleg érezhető ez, de a bőrödön is tapasztalni fogod a sárgadinnye tisztító erejét.

A színed is jobb lesz

A narancssárga színű zöldségek és gyümölcsök béta-karotint tartalmaznak, amitől ugyan nem fogsz intenzívebben barnulni, viszont narancsos, üde, gyönyörű színt varázsol a bőrödnek, amitől sokkal napbarnítottabbnak fogsz tűnni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X