Főoldal > DIÉTA > Ez a legjobb reggeli ital, akár kávé helyett is

Ez a legjobb reggeli ital, akár kávé helyett is

almaantioxidánscitromcitromos vízegészségfolyadékgyümölcsitalkávénarancsreggelivíz
0

Írta:

Felejtsd el egy kicsit a reggeli kávét, kezdd a napot egy pohár vízzel. A tiszta víz fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetre, az optimális anyagcsere, a testi és a szellemi frissesség elképzelhetetlen nélküle, de még fokozni is tudod: gyümölcsökkel. Így nem csak még egészségesebb, hanem finomabb is lesz a reggeli nedűd.

Előbb a víz, aztán a reggeli

A japánok úgy tartják, a reggelt legalább egy pohár elfogyasztott vízzel kell kezdeni, és csak utána érdemes reggelizni. Az így elfogyasztott víz nagyban segíti a belső szervek munkáját, beindítja a lelassult emésztési folyamatokat, és hozzájárul az éjszaka felhalmozódott salakanyagok kiürítéséhez.

Keverj csodavizet

Ebben semmi bonyolult nincs. A víz ott van a csapban, néhány zöldség vagy gyümölcs biztos, hogy akad a hűtődben, és a konyhakerti fűszerek is már a közelben sorakoznak – akár a konyha ablakban, akár a kertben, vagy az erkélyen. Szóval, ha ezek a rendelkezésedre állnak, akkor máris sokat tettél az egészségesebb életmódért. A méregtelenítő vizekből reggel, éhgyomorra érdemes elfogyasztani két-három decit, elkészíteni pedig már előző este célszerű, hogy az összetevők hatóanyagai a vízbe kerüljenek. Érdemes hűteni is, arra azonban vigyázz, hogy ne fogyaszd el túl hidegen.

28246187 - healthy spa water with fruit on a background

A leghatásosabb gyümölcsök: Citrom, alma, narancs

A legismertebb talán a citromos víz. Nem véletlen. Ennek van a legjobb hatása. Tisztítja a májat, így az sokkal könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól. A citrom gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segít leküzdeni a légúti fertőzéseket, a torokgyulladást és a mandulagyulladást. De segíti szabályozni a bélműködést is. A citromban található antioxidánsok védik az immunrendszered. Egyre figyelj, soha ne cukrozd meg, mint a limonádét.

Ha citrom épp nincs otthon, almát biztos, hogy találsz. Vágd az almát kockákra, és adj a vízhez egy kis mentát is és egy kevés fahéjat is. A hatását érezni fogod. De készítheted grépfrútkarikákkal is, ehhez a legjobban a rozmaring illik, nem csak különleges aromát ad a víznek, hanem antioxidáns hatásának köszönhetően a szervezeted is erősíti.

Ha még narancsot is találsz, akkor a vízbe, a narancskarikák mellé dobj egy pár szem áfonyát, igazi antioxidáns-bomba lesz belőle.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X