Főoldal > DIÉTA > 7 dolog, ami miatt folyton éhes vagy, és a diétádat is tönkreteszi

7 dolog, ami miatt folyton éhes vagy, és a diétádat is tönkreteszi

diétaétkezésfogyáskalórianassolástáplálkozás
0

Írta:

Te is jártál már úgy, hogy a diéta végeztével azonnal rávetetted magad egy zacskó chipsre? Nyugodj meg, ez nem a te hibád, hanem a diéta volt rossz!

 

Végtére is minden diéta ösztönzője és várt végeredménye a fogyás. Egy tanulmány bebizonyította, amit mindig is tudtunk: a legjobb diéta az, melyet képesek vagyunk betartani, de a legtöbben mégis olyat választanak, melyek betartására képtelenek. Fontos, hogy tisztában légy a saját képességeiddel és tűrőképességeddel, és ennek megfelelően válassz diétát!

De honnan tudhatod, hogy egy diéta nem megfelelő neked – lehetőleg még az előtt, hogy az idődet vesztegetnéd vele? Csekkolj néhányat ezek közül a hibák közül!

1. Túl sok kalóriától szabadulsz meg

Néhány diéta a bevitt kalóriamennyiséget 1200 alá csökkenti naponta. Ez kevés! A legtöbb nőnek minimális szinten 1200-1400 kalóriára van szüksége naponta. Akkor is, ha fogyni szeretnél, óvakodj attól, hogy ilyen kevés kalóriát vigyél be, mert ettől még éhesnek fogod érezni magad egész nap. A túl kevés kalóriával azt üzened a szervezetednek, hogy raktározzon, a kellő energiát pedig izomból és nem zsírból fogja beszerezni.

2. Túlságosan kerülsz bizonyos dolgokat

Ne gondolj egy zebrára! Na most mire gondolsz? Zebrára, igaz? Ugyanez történik, amikor próbálsz bizonyos ételeket elfelejteni. Oké, ha allergiás vagy, vagy ételérzékenységed van, az más tészta. De ha nem vagy allergiás a gluténra, gyümölcsre, teljes kiőrlésű gabonára, hüvelyesekre, nincs okod, hogy száműzd őket a diétádból!

3. Hirtelen változtatsz az életeden

Ha olyan életmódod van, mely nem teszi lehetővé, hogy sok ételt készíts elő, a diétád pedig igényelné ezt, akkor eleve kudarcra vagy utalva. Ha szeretsz a barátaiddal elmenni együtt enni, de a diétád határt szab és inkább el sem mész, nem fogod jól érezni magad. Fontos, hogy a diétád alatt fent tudd tartani a megszokott életed!

4. Nap nap után ugyanazt az ételt eszed

A változás az élet fűszere. Ha mindig ugyanazt eszed és nem változtatsz a menüdön, nagyon hamar meg fogod unni.

dietamitosz2.jpg ()

5. Megvonsz magadtól mindent

Mindig nagyon szerettük az élvezeteket, és ez rendben is van. Ha a fogyási terved és diétád nem tartalmazza az élvezeti faktorokat, nem lesz sokáig tartható a dolog. Sőt, kutatások igazolják, hogy a szénhidrát növeli a szervezet leptin szintjét, mely a jóllakottság érzését adja. Nemcsak kevesebbet eszel, ha élvezed a szénhidrátot, de később több kalóriát égetsz majd.

6. Mindent csak lé formájában viszel be

Semmi rossz nincs abban, ha egy smoothie-t fogyasztasz reggelire, ám ha kizárólag folyadékból próbálod bevinni a napi szükségleted, a fogyókúrád nagy valószínűséggel kudarcba fullad majd. Ezzel ugyanis lelassítod az emésztésed és komolyabb egészségügyi problémákat is okozhatsz. Az ilyen diétáknak gyakran az a vége, hogy a végén mindent felfalsz és hízol.

7. Ráveszed magad, hogy olyat egyél, amit utálsz

A legtöbben inkább eszünk sütit, mint kelkáposztát, de ha a diétád azt írja elő (várjunk csak, miért nem te választod ki a számodra megfelelő diétás menetrendet?), egy idő után minden étkezés kínszenvedés lesz. Habár a diétád alatt fogyasztott ételektől vékony, szép és harmonikus leszel, ez nem számít, ha utálod ezeket az ételeket. Találd meg a számodra megfelelő ízlésvilágot és könnyebb lesz betartani a diétát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X