Főoldal > DIÉTA > A legmeglepőbb fogyasztó ételek

A legmeglepőbb fogyasztó ételek

almadiétafogyásfogyasztófogyókúrakörtesajttáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Nem titok, hogy nem egyszerű fogyni, sőt, ha őszinték akarunk lenni, egyenesen frusztráló. A népszerű meggyőződéssel ellentétben, a sikeres fogyókúra nemcsak intenzív testedzéseken, és zöldségekből, gyümölcsökből álló diétán alapul.

Bizonyos ételek, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tartjuk őket egészségesnek, segítik a felesleges kilók leadását. Ennek oka az lehet, hogy felpörgetik az anyagcserét, vagy teltségérzetet adnak.

Sajtrudacskák

A kis sajt snackek tökéletes gyors harapnivalók a nap bármelyik szakaszában. Az apró csomagolásnak köszönhetően könnyen tárolhatók kézitáskában vagy irattáskában is. Alacsony kalóriatartalmúak, nem tartalmaznak szénhidrátot, sovány fehérjében viszont gazdagok. Ezáltal teltségérzetet biztosítanak, anélkül, hogy túl sok kalóriát vinnénk be velük. Egy táplálkozási szakértő szemszögéből nézve, ezek a rudacskák sok kalciumot és A-vitamint szolgáltatnak a szervezet számára. De légy óvatos, mert túl sok nátriumot is tartalmaznak! Fogyasztás előtt áztasd őket vízbe, hogy csökkentsd a bennük levő nátrium mennyiségét. 

almakorte2.jpg ()

Alma és körte

Az alma és a körte kevés kalóriát tartalmaz, viszont annál több rostot, amely segíti a teltségérzet kialakulását, ezáltal kontrollálva az étvágyat. Ráadásul, az almában található sok pektin segíti az emésztést. A körte egy felnőtt szervezet napi C-vitamin bevitelének 12%-át tartalmazza, amely, a szakértők szerint, hozzájárul az alacsony testzsír-százalékhoz. Ha körtét és almát eszel, válaszd a biot, ezek ugyanis nincsenek tele a rovarirtó szerek maradványaival.

Fekete bors

A fekete bors egy piperin nevű összetevőt tartalmaz, amely a legfrissebb kutatások szerint növeli az energiafelhasználást és megakadályozza a további zsírpárnák lerakódását. Mielőtt elkezdenél minden ételedre szórni ebből a fűszerből, tudnod kell, hogy ezt a kutatást nem tesztelték embereken, így még további kísérletek szükségesek a súlycsökkentő hatásának megerősítéséhez. Más hasonló fűszerek, mint a jalapeno vagy a chili, szintén hatással vannak az anyagcserére, köszönhetően a kapszaicinnak, amely hihetetlen erősségükért felelős.

Popcorn

A levegőn pattogtatott kukorica, ellentétben a moziban kapható társával, kevés kalóriát tartalmaz és tele van rosttal, így hamar teltségérzetet ad. Polifenolt is tartalmaz, amely egy egészségvédő antioxidáns. Ha popcornt készítesz, arra ügyelj, hogy ne adj hozzá sok vajat és sót! Helyette válassz nátrium-mentes fűszereket és gyógynövényeket, hogy igazán egészséges legyen a nassolnivalód. A bosszantó mag, amely gyakran beleragad az ínyed és a fogad közé, a gyomrodban is képes bent ragadni. Azoknak, akik átestek gyomor bypass műtéten, vagy más gyomorproblémájuk van, ezért jobb mellőzniük a pattogatott kukorica fogyasztását.

Általános szabályként elmondható, hogy a mértékletesség a sikeres fogyókúra kulcsa: mérsékelt testmozgás (heti 3-4x) és mértékletes kalória-megszorítás. A legjobb, ha nem hajtasz végre drasztikus változtatásokat az életmódodban, így képes leszel tartósan betartani az egészséges étkezési szokásokat és a rendszeres testedzést.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X