Főoldal > DIÉTA > 8 ok, miért egyél sárgadinnyét

8 ok, miért egyél sárgadinnyét

dinnyeegészségfogyásfolyadékgyümölcsrostsárgadinnyevitaminzsírégetés
0

Írta:

A sárgadinnye a nyár egyik legfinomabb gyümölcse. Ráadásul az egyik legegészségesebb is. 8 jó okunk van arra, miért fogyaszd rendszeresen.

 

1. Fogyókúrás

A sárgadinnye energiatartalma rendkívül csekély, ezért fogyókúrázók is bátran ehetik a nap bármely szakában. Isteni tízórai vagy uzsonna önmagában is, de sajtokkal, más gyümölcsökkel dúsítva tápláló és rendkívül egészséges reggeli és vacsora is készíthető belőle.

2. Kiváló vasforrás

Ha vashiányban szenvedsz, sok olyan zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztanod, amiben sok vas található. A sárgadinnye kiváló vasforrás, ezért egészséged megőrzése érdekében egyél belőle minél többet.

3. Hűsít

A sárgadinnye nem csak azért hűsíti a szervezetet a nagy kánikulában, mert hűtve szokás fogyasztani, hanem magas folyadéktartalma miatt is. A szervezet elvesztett folyadékmennyiségének pótlásával nem csak a szomjúságot csillapítja, de a hőháztartást is rendezi.

4. Helyreállítja a bél- és gyomorműködést

Ez az édes gyümölcs tele van rosttal, így rendszeres fogyasztásával a székrekedés megszüntethető. Az emésztési folyamatok serkentése miatt a gyomor- és bélpanaszok rövid időn belül elmúlnak.

5. Véd a gyulladásos megbetegedések ellen

Magas karotintartalma miatt a sárgadinnye növeli a szervezet ellenálló képességét. Esélye sincs a gyulladásoknak, aki a nyári időszakban előszeretettel majszol ebből a lédús finomságból.

21341907 - closeup on two slices of melon in hand of woman

6. Tele van vitaminnal

A sárgadinnye elsősorban A-, B1-, B2- és C-vitamin tartalma miatt jelentős. Rendszeres fogyasztásával nem csak egészségedhez, de szépségedhez is hozzájárulhatsz, hiszen ezek a vitaminok belülről táplálják a bőrt. És mint tudjuk a belső táplálás legalább annyira fontos, mint a külső hidratálás.

7. Méregtelenít

Mivel rendkívül magas a folyadéktartalma, a sárgadinnye nem csak hűsítőként, de méregtelenítőként is szolgál a szervezet számára. Valósággal átmossa az egész testet, beleket, megszabadítja a lerakódott salakanyagtól. A mérgek kipucolásával pedig nem csak az egészség, de a jó közérzet is garantált.

8. Gyorsan eltelít

A sárgadinnye nagy víztartalmának van még egy nagy előnye, kiváltképp, ha fogyókúrázol: nagyon gyorsan eltelít. A hőségben egyébként is könnyű ételekre vágyunk, és nem is kell sok kalória, hogy úgy érezd, dugig etted magad.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X