Főoldal > DIÉTA > 3 napos rapid fogyás spártai diétával

3 napos rapid fogyás spártai diétával

diétafogyásvillámdiéta
0

Írta:

A spártai diéta már nevében is sejteti, hogy nem a legkönnyebb fogyókúráról van szó. Kitartással és kellő akaraterővel azonban gond nélkül meg lehet csinálni, főleg, ha last minute segítségre van szükséged, és muszáj néhány nap alatt gyorsan formába hoznod magadat.

Ezt a fogyókúrát szigorúsága miatt csupán három napig tarthatod, ami után muszáj egy négynapos pihenőt beiktatnod. Persze fontos, hogy a pihenőnapokon is figyelj oda, hogy mit, mikor és mennyit eszel, máskülönben kárba vész az addig elért siker. Akkor lesz tartós és eredményes a fogyás, ha ezeken a napokon sem eszel többet 1500 kalóriánál. Igyál annyi vizet és koffeinmentes gyógyteát, amennyit csak bírsz, és ha édesíteni szeretnél, a mesterséges édesítők helyett használj stevia-t.

3 napos étrend

1. nap:

Reggelire fogyassz egy szelet pirítóst, amit akár két evőkanálnyi mogyoróvajjal is megkenhetsz. Desszert gyanánt fogyassz mellé egy fél grépfrútot, és még egy csésze koffeines kávéval vagy teával is megfejelheted a menüt. Ebédre egyél tonhalat egy szelet pirítóssal, vacsorára pedig körülbelül 8 dkg húshoz párolj zöldbabot, és nassolj utána egy kisebb almát és egy fél banánt.

2. nap:

Reggelire süss meg egy tojást, ahogyan szereted, egyél mellé egy szelet pirítóst, és az előző napról maradt banánt se hagyd megromlani. Ebédre fogyassz el egy csomag túrót egy főtt tojással és néhány sós keksszel. Vacsorázz egy pár virslit párolt brokkolival és sárgarépával. A fél banán most se maradjon el.

3. nap:

Reggelire egyél néhány sós kekszet egy szelet cheddar sajttal és egy almával. Az ebéd egy főtt tojás és egy szelet pirítós legyen, a vacsora pedig egy nagyobb adag tonhal és egy fél banán.

48201519 - healthy diet. beautiful smiling woman eating fresh organic vegetarian salad in modern kitchen. healthy eating, food and lifestyle concept. health, beauty, dieting concept.

Extra tippek:

·     A főétkezések között fogyassz nyugodtan zöldségeket és gyümölcsöket, de arra ügyelj, hogy mindig nyersen.

·     Ne várd meg, míg szomjas leszel, igyál szinte folyamatosan.

·     Már néhány nap után kedvező változásokat tapasztalhatsz a külsődön, de ehhez az kell, hogy a pihenőnapokon se ereszd el magad.

·     A sport fontos része a fogyókúrának, viszont a három napos diéta idején tarts pihenőnapokat is, vagy végezz kíméletesebb mozgásformákat, például sétálj.

·     Ha nem sokkal a diéta kezdete után rosszullétet tapasztalsz (szédülsz, hányingered van), azonnal függeszd fel, mert akkor semmiképpen sem ez a fogyókúra számodra a legideálisabb.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X