Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek segítenek kontrollálni az étvágyad

Ezek az ételek segítenek kontrollálni az étvágyad

éhségétkezésétvágykontroll
0

Írta:

Ne hagyd, hogy az étvágyad átvegye feletted a hatalmat!

Az étvágy a legnagyobb ellensége a fogyási céljaidnak. Amikor éhes vagy (igazán éhes), nagyon nehéz ellenállni az ételnek. Az étvágy kapcsolatban áll azzal, hogy milyen gyakran és mennyit eszel. Mutatunk néhány olyan lehetőséget, melyekkel könnyedén áthidalhatod a nehéz pillanatokat.

Mandula

A test termel egy pinolénsav nevű hormont, ami elnyomja az éhséget. Ez a hormon megtalálható a mandulában is, vagyis segít abban, hogy ne legyél éhes. Ha a délután folyamán éhes vagy, egyél egy pár szem mandulát, így gyorsan elszáll a sóvárgásod.

Citrusok

Az olyan gyümölcsök, amilyen a mandarin, citrom, narancs, nagyon magas víz- és tápanyagtartalommal rendelkeznek. Eltelítenek és segítenek kezelni a sóvárgási vágyad. Ha gyorsabb felszívódást szeretnél, fogyaszd őket frissen facsart gyümölcslé formájában.

Saláta

Magas rosttartalmának köszönhetően segíti a glükóz kezelését, segít leküzdeni a farkaséhséget. Próbálj meg minél színesebb salátát összeállítani, valamint egészséges öntettel feldobni az ételed annak érdekében, hogy jobban eltelítsen és ízletesebb legyen.

Zabkása

A zabkása nagyon jó szénhidrátforrás, ezért energiával lát és lassú felszívódásának köszönhetően sokáig teltségérzetet ad. Rosttartalmának köszönhetően segít túllépni a sóvárgáson.

delicious and healthy wholegrain muesli breakfast, with lots of dry fruits, nuts and grains close up, horizontal, on wooden table with spoon, Image: 170255575, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Leves

Egy zöldséges leves könnyedén segíti a sóvárgás leküzdését extra kalóriák nélkül. A kalóriák csökkentése végett kerüld a krémleveseket, mert ezek nem fognak segíteni a diétádban.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé nagyon jó, segít, hogy hamarabb érezd magad jóllakottnak. Megadja az édes ízt, amire vágysz, de hozzáadott, felesleges cukor nélkül. Ezen felül jó tudni, hogy az étcsoki erős antioxidáns.

Kávé

Egy csésze zsíros krémektől mentes kávé jó választás lehet, de fontos, hogy ugyanannyi vizet fogyassz, mint amennyi kávét, ugyanis a kávé vízhajtó hatása miatt könnyen kiszáradhatsz. Azon kívül, hogy energiával lát el, a kávé mérsékli az étvágyadat is.

Tiszta fehérjepor

Az izmok könnyebben és több zsírt égetnek, ha a szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérje áll a rendelkezésére. Az izomépítéshez szintén fehérjére van szükség, de ezen felül segít abban is, hogy teltségérzetet érezz anélkül, hogy túl sokat ettél volna az étkezés során. A reggeli fehérje egész napos befektetés.

Görögdinnye

Nagyon magas a víz- és rosttartalma miatt nagyon jótékony hatással van az emésztésedre. Azok, akik étkezés előtt dinnyét esznek, sokkal kevesebbet fogyasztanak később.

Víz

Az étkezés előtti vízivás segít, hogy hamarabb érezd magad jóllakottnak, s ne edd túl magad. A víz elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. A vízivás segít kontrolálni az éhségérzeted is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X