Főoldal > DIÉTA > A ribizli jótékony hatásai

A ribizli jótékony hatásai

antioxidánsdiétaegészségfogyásgyümölcspiros bogyós gyümölcsribizlirostvitaminvízhajtás
0

Írta:

A ribizlibokrok nem csupán a kertek ékei, de gyümölcseit elfogyasztva számos egészségre gyakorolt jótékony hatással lehet számolni.

Fogyókúrás

Energia- és cukortartalma csekély, ami savanykás ízéből is érzékelhető. A legszigorúbb diétába is bátran beépítheted, hiszen egészen biztosan nem fogsz tőle hízni. Sőt, a nagy melegben szomjoltóként is kiváló.

Tele van rosttal

Magas pektintartalma miatt megszűnnek az emésztési problémák, ha sokat eszel belőle. A székrekedés miatt nem csak rossz közérzet, de komoly egészségügyi problémák is kialakulhatnak.

Igazi vitaminbomba

Savanykás ízéből következtethetünk a ribizli magas C-vitamin-tartalmára. Található benne B1-, B2-, B6-, valamint E-vitamin is, ezért elmondható, hogy nem csak belsőleg tölti fel a vitaminkészleteket, de a bőrre is jó hatással van.

Segít a rák megelőzésében

A ribizliben található rengeteg antioxidáns nem csak a ráncok kialakulásának késleltetése, de a daganatos megbetegedések elkerülése miatt is fontos. Étkezéssel, sporttal, életmóddal sokat tehetsz a megelőzésért. Szórj ribizlit salátába, zabpehelybe, készíts belőle gyümölcssalátát.

Méregtelenít

A tavasz a méregtelenítés időszaka. Nem csak léböjtkúrákkal, speciális diétákkal tudod a méreganyagokat kiűzni a szervezetedből, de megfelelő élelmiszerek fogyasztásával is. Ha sok ribizlit fogyasztasz, könnyen kitisztíthatod a tested.

Vízhajtó hatású

A ribizli vízhajtó hatásáról is ismert. A test különböző pontjain felgyülemlett víz komolyabb problémákat is okozhat. Terhesség, betegségek, különböző gyógyszerek szedése eredményezhet vizesedést. Ha hasonló problémákkal küzdesz, egyél annyi ribizlit, amennyit csak bírsz, hogy a felesleges vizet kihajthasd a szervezetedből.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X