Főoldal > DIÉTA > 5 tipp, amellyel a fogyás egyszerűbb

5 tipp, amellyel a fogyás egyszerűbb

anyagcserediétaemésztésfogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Akármilyen hihetetlenül is hangzik, a szervezeted egész nap keményen dolgozik azon, hogy elégesse a bevitt kalóriákat. Hogy lehetséges ez? Mindennek nem más az oka, mint az anyagcsere.

Kövesd az alábbi egyszerű tippjeinket az ébredés pillanatától egészen a lefekvésig, hogy a te anyagcseréd is a maximumon működjön.

Ébredéskor: amilyen hamar csak tudsz, reggelizz!

A reggeli étkezést semmiképp se hanyagold el, hiszen ez indítja be az anyagcserét, főleg, ha ébredés után egy órán belül elfogyasztod. Az anyagcsere éjszaka nyugalmi állapotba kerül, és a napi első étkezés indítja be újra. Az extra hatás érdekében válassz rostban és fehérjében gazdag reggelit, mint például a cukormentes, teljes kiőrlésű müzli zsírszegény tejjel és almával.

Amikor beérkezel az irodába: igyál kávét!

Ne ess neki rögtön a munkának, inkább ragadj meg egy bögre kávét! Ez nem csupán egy remek alkalom beszélgetni a kollégákkal, a bevitt koffein ugyanis fokozza az anyagcserét. Figyelj viszont arra, hogy tartsd távol magad a cukortól, vagy ha elvitelre kéred a meleg italod a munkahelyed közelében levő kávézóban, akkor a cukros szirupokat mindenképp mellőzd!

Edzéskor: válaszd az intervallt a kardió helyett!

A legegyszerűbb megszokott kardió edzéshez ragaszkodni, és végig ugyanabban a tempóban dolgozni, de azt tanácsoljuk, mégse tedd! Ha az anyagcsere fokozása a cél, akkor az intervall a legjobb barátod. A rövid, magas intenzitású gyakorlatok csodával határos módon turbózzák fel az anyagcseréd. A futópadon vagy az ellipszis tréneren sprintelj 30 másodpercig, majd pihenj 30 másodpercig, és ismételd ezt 10 percen át. A lejátszási listádra szerkeszthetsz gyors és lassú zenéket, hogy a ritmus vigyen magával, ne kelljen tudatosan odafigyelned rá.

12638141 - sporty sexy woman in gym

Edzés után: igyál bűntudat nélkül forró csokit!

Jó hírünk van a csokoládérajongóknak! Ha forró csokit iszol testmozgás után, akkor tovább lendületben marad az anyagcseréd. Edzés közben a szervezet glükózt veszít, amelyet szükséges pótolni ahhoz, hogy az anyagcsere ne lassuljon le. Ez a meleg és édes ital kitűnő kombinációja a szénhidrátnak és a fehérjének.

Lefekvés előtt: nyugtasd le az elméd és hangolódj rá az alvásra!

Szánj időt a relaxációra és az anyagcseréd megköszöni neked! Amikor stresszes vagy, a szervezet kortizolt termel, a túl sok kortizol pedig lassítja az anyagcserét. Hogy mindezt megelőzd, jógázz, beszélgess egy olyan barátoddal, aki mindig megnyugtat, vagy meditálj lefekvés előtt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X