Főoldal > DIÉTA > 10 étel, amit egészségesnek hittünk, mégsem az!

10 étel, amit egészségesnek hittünk, mégsem az!

diétaétkezésfogyásjoghurt
0

Írta:

A táplálkozástudomány időről időre fejlődik, furcsa visszagondolni, hogy azok az ételek, amiket 10-15 éve egészségesnek hittünk, valójában nem is azok, sőt inkább károsak és akár veszélyesek is lehetnek! Te milyen ételekre emlékszel?

1. Fogyókúrás italok

Akár a zsírégető shake-ekre, akár a vitamin hozzáadásával készült, palackozott vizekre gondolunk, mostanra bebizonyosodott, hogy csak és kizárólag a natúr ásványvíz a hidratálás kulcsa. A szervezett számára létfontosságú vitaminokat pedig sokkal célszerűbb egészséges ételekkel bevinni, mint színezett, cukrozott löttyökkel.

2. 100%-os narancslé

A „zsírégető” narancslé mindenki kedvenc itala volt, ma viszont már elszörnyedünk rajta, hogy mennyi cukrot voltunk képesek bevinni vele reggelente, és nem csodálkozunk azon sem, hogy utána állandóan éhesek voltunk.

3. Zsírszegény krékerek

Természetesen nem volt rossz ötlet, hogy megjelentek a kalóriaszegényebb, rostdúsabb sós krékerek, de azt semmiképp nem állíthatjuk, hogy fél zacskó egy ültében való eltüntetése egészséges lett volna.

4. Fagyasztott diétás ételek

Ezek a fagyasztott készételek hamar népszerűek lettek, hiszen nem kellett hozzá főzőcskézni, ugyanakkor az ebédünk 400 kalóriánál is kevesebb volt. Azt azonban „elfelejtették” feltüntetni rajtuk, hogy az ajánlott napi nátriumbevitel negyedét is tartalmazták.

5. Müzliszelet

A ’90-es évek fogyókúrasztárja vitathatatlanul a müzliszelet. Úton útfélen ropogtatta mindenki, aki az alakját kordában akarta tartani. Ma már egészségtudatos fogyasztóként tudjuk, hogy valójában mennyi cukor és szénhidrát lapul egy szeletben.

nemjo2.jpg ()

 6. Light kekszek

A csupán 100 kalóriát tartalmazó, diétás kekszek azt hirdették, hogy bátran ehetjük őket és fogyhatunk mellette, azonban azt már nem figyeltük a csomagoláson, hogy mennyi cukrot tartalmaznak.

7. Muffin

A muffin hamar népszerű lett a fogyókúrázók körében is, senkinek nem okozott bűntudatot egy-egy előrecsomagolt darab elfogyasztása. Ma már tudjuk, hogy csak az az egészséges, amit magunk készítünk, csupa reform hozzávalóból, cukor hozzáadása nélkül.

8. Puffasztott rizs

Emlékszel még, hogy az elvetemült diétázók képesek voltak napi egy zacskó puffasztott rizsen élni az áhított fogyás reményében? A tápanyaghiány és a túl sok szénhidrátbevitel miatt ma már biztosan másként csinálnánk.

9. Gyümölcsös szeletek

Az előrecsomagolt gyümölcsös szeletek azt hirdették magukról, hogy valódi gyümölcsből készülnek, és bármilyen fogyókúrába beleépíthetők. Sajnos inkább tartósítószerrel, mesterséges színezékkel és aromával voltak megpakolva a finomított lisztből készült szeletek. 

10. Gyümölcsjoghurt

A gyártók még most is próbálják egészséges ételként eladni, azonban már nem lehet átverni minket, hiszen tudjuk, hogy egy átlagos pohár joghurtban akár 7-8 kockacukornak megfelelő cukormennyiség is rejlik.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X