Főoldal > DIÉTA > Így serkentsd az anyagcseréd!

Így serkentsd az anyagcseréd!

anyagcserediétaemésztésétkezésmetabolizmusrosttáplálkozás
0

Írta:

Úgy érzed, itt az ideje megszabadulni a méreganyagoktól, és néhány pluszkilótól is? Jó hírünk van: ezeket a kellemetlenségeket egyszerre is száműzheted a testedből. Nincs más teendőd, mint felpörgetni az anyagcserédet.

Fogyassz sok ballasztanyagot

De hogy ez egészen pontosan mit is jelent? A ballasztanyagok nem mások, mint azok az élelmiszerek, amik siettetik a jóllakottság érzését, így akadályozva meg az elhízást és a túlevést. Emellett felgyorsítják az emésztést, és kedvezően hatnak a koleszterin- és vércukorszintre. Ballasztanyagok például a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű pékáruk.

Okosan egyél

Ha fogyni szeretnél, a legjobb, ha összeírod vagy legalább gondolatban rendszerezed, hogy mi fog beleférni az aznapi menübe. Ezt legalább 5 kisebb adagra bontsd szét, hogy ne egyszerre terheld le az emésztőrendszeredet, hanem folyamatosan mozgásban tartsd az anyagcserédet. Ne egyél túl keveset sem, mert akkor szervezeted raktározó üzemmódba kapcsol, és a bevitt szénhidrátot zsírrá alakítja át.

Mosd át a testedet

Elsősorban természetesen tiszta vízzel, folyadékfogyasztás formájában. A szénsavas üdítőket, de a gyümölcsleveket is hanyagold, ha a fogyás illetve a méregtelenítés a célod. Mindig legyen nálad legalább egy kis palacknyi víz, és egyenletesen elosztva kortyolgass el belőle legalább napi három litert. Hidd el, hozzá tudod szoktatni a szervezetedet a rendszeres és bőséges folyadékpótlásra. Enélkül egészen biztosan nem fog menni sem a fogyás, sem a méreganyagok elűzése.

Mozogj

Oké, hogy fáradt vagy és túlhajszolt, de a mozgásra mindig kell egy kis időt szánni. Mindegy, hogy edzőteremben, aerobikórán, vagy a szabadban izzadsz, a lényeg, hogy heti 3-4 alkalommal mozgasd át a testedet. De ha az autó és tömegközlekedés helyett a gyaloglást vagy a biciklizést választod, tökéletes be-, illetve levezetése lehet a napnak. És nem ártana néha a lépcsőzést részesíteni előnyben a liftezés helyett, ugye?

Igyál zöld teát

Nem csak frissít, erősíti az immunrendszert, de még az anyagcserét is fokozza. Rengeteg kiváló hatása miatt a zöld tea az egyik legkedveltebb ital a fogyni vágyók körében. Ha szupercsinos és szuperegészséges szeretnél lenni, célszerű minden nap elfogyasztani belőle egy csészényit. Így amellett, hogy kipattan a szemed, még a vonalaidra is jó hatással lesz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X