Főoldal > DIÉTA > 5 étel, amit ne egyél bulizás előtt

5 étel, amit ne egyél bulizás előtt

alkoholbuliétkezéshányingermásnaposságnassolásrágcsálnivalótáplálkozás
0

Írta:

Egy oltári bulira készülsz a csajokkal? Az előtte lévő pletykálós vacsin viszont semmiképp se válassz a következő ételekből, hogy elkerüld a gyomorfájást és rosszullétet.

1. Sós ropogtatnivalók

Nincs is jobb, mint jól behabzsolni a sós ropiból és a popcornból, ugye? Inkább ne tedd! Az alkohol köztudottan dehidratál, a fűszerezett ínyencségek viszont csak még több vizet vonnak ki a szervezetedből!

Ahhoz, hogy a legjobb formádban táncolhass a partin, inkább válassz valamilyen lédús gyümölcsöt!

2. Saláták

Zöldségeket enni a lehető legegészségesebb a világon – buli előtt viszont inkább ne tömd tele a hasad salátákkal! Köztudottan kevés kalóriát tartalmaznak – hamar éhes leszel a bulin – , üres gyomorral pedig soha ne indulj el bulizni, alkoholt fogyasztani, mert veszélyes!

Ha egészséges ételt szeretnél fogyasztani, válaszd a csirkemellet és a burgonyasalátát, amikben sok az energia.

3. Sushi

A nyers hal és a vodka kombinációja nem hangzik túl gusztusosan! A finom japán csemege ráadásul tele van sóval. Dehidratált csemege + alkohol = életed legrosszabb másnapossága!

Ha mindenképpen külföldi konyhára vágysz, inkább egyél egy jó olasz pizzát!

49400434 - unhappy tired woman sitting by the table. health issue, hangover or monday morning concept.

4. Sült krumpli

Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz megállni, de gondolkodj, mielőtt behabzsolsz egy nagyméretű sült krumpli kupacot sok-sok ketchuppal! Az egy dolog, hogy rendkívül egészségtelen és tele van pluszkalóriákkal, de olyan mértékben tele lesz tőle a hasad, hogy a nagy ugrabugrálás közepette a hányinger biztosan garantált!

Ha gyorskajára vágysz, nevezz be egy jó kis kebabra vagy gyrosra, ami csak annyira telít el, hogy később ne legyél éhes!

5. Erősen fűszerezett ételek

Nem most kell mexikói kaját vagy chillis-csípős szószt enned! Annak ellenére, hogy bizonyítottan tovább élünk a csípős ételektől, a lehető legrosszabb választásnak bizonyulnak a bulik előtt, hiszen égeti és egy kicsit fel is forgatja a gyomrot, ami buli után, másnaposan kétszer olyan szörnyű lesz, mint gondolnád!

Ha a chilit nem is, de valamilyen enyhén fűszerezett magyaros kaját, mint például a rakott burgonya, nyugodtan fogyassz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X