Főoldal > DIÉTA > Ezeket az ételeket már ne edd este

Ezeket az ételeket már ne edd este

étkezésfogyásfogyókúratápanyag
0

Írta:

Az esti étkezésre különösen nagy hangsúlyt kell fektetned, pláne ha egészséged és alakod is fontos számodra. Vannak olyan ételek, amiket jobb, ha az esti órákban inkább messzire elkerülsz.

Olajos magvak

Az olajos magvak egészségesek, és ajánlott is mindennapi fogyasztásuk, de nem vacsorára. Bár a szervezetnek szüksége van a jótékony hatású, telítetlen zsírokra, de sajnos ha este fogyasztod ezeket a finomságokat, egész biztosan búcsút inthetsz karcsú alakodnak, ugyanis rendkívül hizlaló nasiról van szó.

Alma

A savas gyümölcsök fogyasztását hagyd inkább az ébredés utáni időszakra, főként, ha egyébként is meggyűlik a bajod a gyomorsavaddal. Mivel az alma rendkívül savas, ezért semmiképpen se esténként fogyaszd, mert szinte biztos, hogy álmatlanul fogsz hánykolódni egész éjszaka. Viszont reggel nagyon jó szolgálatot tehetnek a gyümölcsök, még a citrusfélék is.

Vörös húsok

A változatos étrend az egészség záloga. A vörös húsok is részét kell, hogy képezzék az étkezéseidnek, de nem mindegy, hogy mikor. Ebédre fogyassz nyugodtan sertés- vagy marhahúst, vacsorára azonban kerüld, hiszen jóval magasabb kalóriatartalommal rendelkeznek, mint a szárnyasok. Így nem csak az emésztésedet terheled túl, de az úszógumik is hamarabb felkúsznak.

40568840 - flakes of red hot chili peppers and one dryed chili pepper over dark blue canvas as background

Csípős, fűszeres ételek

Bár nehéz ellenállni egy igazi, kiadós, fűszeres fogásnak esténként, amikor végre megpihenhetsz egy kicsit, és a stressz is lekerül a válladról, ám mégiscsak jól teszed, ha nem esel kísértésbe. A csípős ételek ugyanis gyomorsavat termelnek a szervezetedben, ami gyomorégéshez, puffadáshoz, de az érzékenyebb gyomrúaknál hasmenéshez is vezethet. Így az éjszaka nyugalma egész biztosan csak vágyálom marad.

Gyümölcsjoghurtok

Bár először jó ötletnek tűnik egy gyümölcsjoghurt elfogyasztása vacsi gyanánt, ugyanakkor mégsem teljesen az. Sokan, köztük lehet, hogy te maga is azt hiszed, hogy ez a krémes finomság valójában fogyókúrás étel, pedig valóságos kalóriabomba. Rengeteg cukrot és más adalékanyagot is tartalmaz, így nem csak este kellene hanyagolnod a gyümölcsjoghurtot, hanem úgy általában mindig. Ha viszont natúr joghurtot, esetleg sovány túrót keversz össze bogyós gyümölcsökkel, máris sokkal egészségesebb és diétás alternatívát kapsz.

Sajtok

A sajtok nagyon egészségesek és táplálóak is, és éppen utóbbi tulajdonsága miatt jobb, ha inkább csak reggelire vagy ebédre fogyasztasz belőle nagyobb mennyiséget. Persze ha az esti salidba nagyon szeretnél egy kis sajtot is csempészni, megteheted, de fontos, hogy ügyelj a mennyiségre, és válaszd inkább a keményebb, soványabb sajtokat (pl. parmezán).

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X