Főoldal > DIÉTA > 7 ok, hogy megkóstold a goji bogyót

7 ok, hogy megkóstold a goji bogyót

antioxidánsbogyós gyümölcsdiétaegészséggojigoji bogyógyümölcsvitamin
0

Írta:

Egyre több egzotikus növényhez is hozzájuthatunk már mi is, akár egész évben. Ilyen különleges gyümölcs a goji bogyó is, amely nem csak nyersen, de szárítva és főzve fogyasztva is rendkívül jó hatással van az egészségre, sőt még a szépségre is.

1. Hozzájárul a szem egészségéhez

A goji bogyó szemre gyakorolt jótékony hatásait már az ősi Kínában is felfedezték. Látásjavító hatása jelentős A-vitamin tartalmának köszönhető. Emellett csökkenti a vakfoltokat, lassítja az időskori látásromlás folyamatát, védi a retinát, így közvetett módon védi a szemet a különböző fertőzésekkel szemben is.

2. Táplálja a bőrt

A goji bogyó rengeteg arckrém és testápoló alapanyaga. Nem véletlenül. A bőrt egészségessé, ránctalanná és üdévé varázsolja. Mind külsőleg, mind belsőleg hidratál, ezért nem elég csak kenni, de enni is kell belőle, ha minél tovább szeretnéd megőrizni hamvasságodat. Plusz még egyes bőrbetegségek gyógyulási folyamatát is elősegíti.

3. Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomás sajnos népbetegség, és számos komolyabb szív- és érrendszeri betegség okozója is lehet. Ha te is hasonló problémával küzdesz, érdemes közelebbről is megismerkednek a goji bogyóval. A vérnyomás emelkedését ugyanis a gyümölcsben lévő anyagok segítik normalizálni, beállítani a helyes szintre.

4. Fiatalon tart

Nem csak bőröd hidratáltságával és üdeségével járul hozzá a goji a fiatalságod megőrzéséhez, de az úgynevezett “fiatalság hormonjának” fokozásával is. Ha ugyanis beépíted az étrendedbe ez a szuper gyümölcsöt, a növény a szervezetbe kerülve serkenti az agyalapi mirigy működését, ami fokozza a “HGH” növekedési hormon, vagyis a fiatalság hormonjának termelődését is.

10906640 - dried tibetan goji berries (wolfberries) in a blue ceramic bowl on a grunge white painted wood surface

5. Fogyaszt

Ne gondolkozz a goji bogyó fogyasztásán, ha egészséges keretek között szeretnél megszabadulni néhány pluszkilótól. Ez a növény ugyanis elősegíti a fogyást, méghozzá úgy, hogy felpörgeti az anyagcserét, ezzel együtt pedig az étvágyat csökkenti. Ennek a kombónak köszönhetően pedig a súlyvesztés nem álom többé.

6. Jobb közérzetet biztosít

A goji bogyó rendszeres fogyasztásával még a közérzeted is javulhat, ami nem csak a gyümölcs által biztosított egészségesebb életmód miatt alakulhat ki. Csökkenti a stresszt, és a benne lévő anyagok még az alvás minőségének javulását is képesek előidézni.

7. Megőrzi a csontok és izmok egészségét

Magas magnézium- és kalciumtartalma révén a goji hozzájárul a csontok és izmok karbantartásában is. Hatásossága abban rejlik, hogy a növény még a kalcium beépülésében is nagy szerepet játszik, mind a csontokba, mind a fogakba. Emellett izomtömegnövelő hatása is ismert.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X