Főoldal > DIÉTA > Turbózd fel magad lilakáposzta-kúrával!

Turbózd fel magad lilakáposzta-kúrával!

C-vitamindiétaétkezésfogyásfogyókúraimmunrendszerkáposztalapos haslilakáposztatápanyagvitaminzöldség
0

Írta:

Filléres kedvenc lehet a lilakáposzta (vagy vörös), ami csodás padlizsán lila színével már jó előre sejteti, hogy valami különlegesre képes. A téli hónapokban erre nagy szükséged is van, hogy feltöltődj vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A lilakáposzta 36 féle antocianint tartalmaz. Az antociánok egy vízoldékony színanyagcsopor, színüket a pH-tól függően változtatják, a pirostól kezdve a kékig. Az antociánról szóló kutatások bebizonyították, hogy védenek a rák, időskori és idegrendszeri betegségek, gyulladások, cukorbetegség, bakteriális fertőzések ellen, vagyis erre mind képes a lilakáposzta.

A legjobb immunerősítő

Bővelkedik káliumban, kalciumban, foszforban, vasban, jódban, kénben, valamint A-, B-, C- és U-vitamin is tartalmaz. Hihetetlenül erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában, és enyhíti a gyulladásokat. Antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását, a benne található antibakteriális mustárolaj fertőtleníti az emésztőrendszert is.

Gyomor-, és szívbarát

Mindenféle gyomor- és emésztési problémára jó hatással van. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az agyvérzés kockázatát, mivel meggátolja a vérrögök képződését. Nem csak a lilakáposzta, de annak csírája is rendkívül jótékony hatással van szervezetre. Kutatások igazolják azt is, hogy a káposzta lila változata igen hatékony az Alzheimer-kór megelőzésében. Mindez a benne levő K-vitaminnak köszönhető.

45249339 - purple cabbage closeup

Fogyókúrás társ

Rendszeres fogyasztása alapos tisztítást végez a bélrendszerben, ezzel segítve az emésztést. Magas rosttartalma támogatja az anyagcserét, és fogyasztásával elenyésző kalóriát viszel be a szervezetedbe. Étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti, ezért is ideális táplálék, ha karcsúsodásra a vágysz.

A kúra

Naponta igyál meg egy lilakáposzta-koktélt. Adj hozzá egy fél fej lilakáposztát, egy céklát, két db répát és egy kis citrom levét. Az összes hozzávalót turmixold össze, és kortyold, amíg kitart. Figyelj oda a napi táplálkozásodra is, de ha így teszel 2-3 napon belül kilókban és centikben láthatod a változást.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X