Főoldal > DIÉTA > Tuti tippek, hogy szabadulj meg az ünnepi kilóktól

Tuti tippek, hogy szabadulj meg az ünnepi kilóktól

diétaéletmódváltásfogyáshízáskarácsonykilótáplálkozásünnepekzsírégetés
0

Írta:

Semmi vész, alábbi tippjeinkkel ismét visszanyerheted eredeti alakod, így a kollégáid nem fognak semmit észrevenni az ünnepi dőzsölés következményeiből.

 

Gyümölcs és zöldség minden mennyiségben!

Bár a töltött káposzta, halászlé és bejgli után nehéz áttérni egy „nyári”menüre, hidd el, érdemes hetente egyszer-kétszer gyümölcs-és zöldségnapot tartanod. Nemcsak rengeteg vitaminnal látnak el az amúgy is influenzás időszakban, emellett méregtelenítenek, ráadásul kalóriában szegények, így bűntudat nélkül fogyaszthatod őket. Ha nem jutsz hozzá friss gyümölcshöz, zöldséghez, megteszi a fagyasztott verzió is.

Igyál minél több vizet!

Érdemes minden étkezés előtt lehajtanod egy nagy pohár vizet. Ezzel a trükkel a gyomrod eltelítődik, így értelemszerűen kevesebbet fogsz fogyasztani az ebédből, mintha farkaséhesen esnél neki a fogásoknak. Nem beszélve arról, hogy a kisebb adag étellel még pénzt is spórolsz. Persze egész nap folyamatosan kortyolgass vizet, ha pedig már unod, akkor készíts magadnak zöld teát.

unnepkilo2.jpg ()

Mozogj minél többet!

Bár a hideg és a sötét nem épp a leginspirálóbb időszak arra, hogy kimozduljunk, hidd el, ha egyszer felhúzod a nyúlcipőt, és elindulsz kocogni, egy-kettőre belejössz, és mire hazaérsz, büszke leszel magadra, hogy sikerült felülkerekedned a lustaságon. Ha extrém fázós vagy, akkor természetesen a konditerem ajánlott, ahol különböző gépek és órák segítségével a tested minden porcikáját megmozgathatod, így gyorsan megszabadulhatsz a felesleges zsírpáráktól. Ha tényleg semmi időd, akkor legalább hétvégén menj el a barátaiddal, családoddal kirándulni, vagy tegyél be egy fittness DVD-t, és tornázz otthon.

Csínján az alkohollal!

Bár az ünnepek elengedhetetlen kelléke a bor, pezsgő és társai, jó, ha tudod, hogy az alkohol valóságos kalóriabomba, különösen az égetett szeszek és a koktélok. Éppen ezért csak mértékletesen fogyassz belőlük, inkább lassan kortyolgass el egy pohár bort vagy pezsgőt, így elkerülöd azt, hogy egyszer csak azon kapd magad, hogy már nem tudsz állni a lábadon,és, hogy nem tudod felvenni a kedvenc nadrágodat.

Szabadulj meg az édességtől!

A konyha és a hűtő még mindig tele van ünnepi édességekkel, melyre folyamatosan rájársz, ezzel is bűntudatot (és plusz kilókat) generálva magadnak? Csomagold be a finomságokat, vidd be a munkahelyedre, és oszd szét őket. A kollégáid hálásak lesznek a kedves gesztusért, te pedig megszabadulsz a szénhidrát csábító erejétől. Aztán már csak arra ügyelj, hogy te linzer és mézeskalács helyett inkább narancsot nassolj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X