Főoldal > DIÉTA > Pekándióval a rák ellen

Pekándióval a rák ellen

anyagcsereegészségfogyáspekándiózsírégetés
0

Írta:

Finom ízén kívül az egészségre gyakorolt hatásai miatt is érdemes rendszeresen pekándiót fogyasztanod. Ez a mag megelőzi a szívbetegségek és a rák kialakulását, természetes antioxidánsai segítségével pedig csökkenti az erekben található gyulladást.

Egészséges nasi

Ez a legjobb benne, hogy egy olyan nassolnivalóról van szó, ami rengeteg egészséges tulajdonsággal rendelkezik. Már az amerikai indiánok is tudták, hogy különös ereje van a pekándiónak, ezért már az 1500-as években háziasítani kezdték.  A pekántermelés 80 százaléka ma is az USA-ban történik, ahol igazi nemzeti különlegességnek számít.

Antioxidáns- és vitaminforrás

Az összes magféle közül a pekándióé a legmagasabb antioxidáns-tartalom. Emellett 19 vitamin és ásványi anyag található benne: többek között A-, E-, B1-vitaminokat, kalciumot, magnéziumot, káliumot, magnéziumot, fehérjét és cinket is tartalmaz. Ráadásul az E-vitamin gamma-tokoferol nevű anyagában is gazdag, ami kifejezetten segíti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését. Korábbi kutatások már igazolták, hogy a pekándió jótékony antioxidánsokat tartalmaz. Ezek felszívódnak a testben, így hatékony védelmet jelentenek a rák egyes fajtái ellen is, és a vért is megtisztítják a felesleges méreganyagoktól.

37860564 - pecans

Koleszterin-javító

Azt eddig is tudtuk, hogy a csonthéjasok egészségesek. A sima dió is csökkenti a koleszterinszintet, a mandula tele van a csontképződéshez nélkülözhetetlen kalciummal, a brazíliai dióban pedig nagy mennyiségben található meg a szeléniumnak nevezett antioxidáns. Szerencsére a pekándió sem marad ki a sorból. Rendszeres fogyasztása akár 30 százalékkal csökkentheti a rossz koleszterin szintjét a vérben, ami szintén a gamma-tokoferolnak köszönhető.

Fogyókúrás társ

Egy maroknyi pekándió is nagy adagban tartalmaz olyan fontos ásványi anyagokat, mint a kalcium és a kálium, valamint esszenciális vitaminokat, de leginkább a cink és magnézium segítik elő a fogyást. A cink javítja a cukor felhasználását és metabolizációját. Ezzel megelőzi a zsírlerakódások kialakulását, azaz távol tartja a felesleges kilókat. Ráadásul a cink erősíti az immunrendszert is. A magnézium pedig több mint 300 különböző anyagcsere folyamatban vesz részt szerte a testben, így ha gyorsabban szeretné fogyni napi 10-15 szem pekándió elfogyasztása diétabarát megoldást nyújt számodra.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X