Főoldal > DIÉTA > Ezt edd, és néhány percen belül csökken az étvágyad!

Ezt edd, és néhány percen belül csökken az étvágyad!

almaecetaszalt szilvadiétadióéhségfogyásjoghurtmaté teatea
0

Írta:

Alapvetően a rostban gazdag ételek (zöldségek, gyümölcsök) azok, amelyek hatékonyan képesek csökkenteni az étvágyat. Emellett azonban léteznek olyan természetes tápanyagok, melyekkel rövid időn belül elűzhetjük a napközben oly sokszor ránk törő farkaséhséget.

Aszalt szilva

Egyél 1-2 szem aszalt szilvát nassolás gyanánt! Egy szem csak 8 kalória, ráadásul segít szinten tartani a vércukorszinted. Az aszalt szilva emellett nagyon egészséges, hiszen rengeteg vasat, kalciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Serkenti a gyomor és a bél működését, valamint elősegíti a salakanyagok távozását a szervezetből.

Dió

A bejglink egyik kedvelt alapanyaga önmagában fogyasztva is számos áldásos hatással bír. Többek között jelentős omega-3 zsírsav tartalmának köszönheti étvágycsökkentő hatását: javítja a zsíranyagcserét és lúgosítja a szervezetet, így kevésbé vágyunk az édes ízek után. Jelentős C-vitamin tartalma szintén a szénhidrát-éhség megszüntetéséhez járul hozzá. Magas kalóriatartalma miatt azonban napi 4-6 szemnél többet ne fogyassz belőle!

76190591 - yogurt in glass bottles on wooden table

Joghurt

Egy pohár sima joghurt nem csak az emésztésedre van nagyszerű hatással, de az éhségedet is jó időre csillapítja. Ez elsősorban fehérjetartalmának köszönhető, hiszen hamar eltelíti a gyomrot és az izomsejtek építéséhez is hozzájárul. Ha tovább fokoznád a teltségérzet időtartamát, keverj a joghurtodba egy kevés zabpelyhet vagy egy kis kanál mézet.

Almaecet

Másfél deci vízbe keverj egy evőkanál almaecetet és egy teáskanál mézet. Reggel éhgyomorra és minden nagyobb étkezés előtt igyál meg egy ilyen zsírégető koktélt! Amellett, hogy csökkenti az étvágyat, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Természetes antioxidáns, így csökkenti a rák kialakulásának veszélyét is.

 Mate tea

Ahelyett, hogy egy gyenge pillanatodban a bonbon után nyúlnál, inkább fogyassz el egy csésze mate teát! Ez a Dél-Amerikából származó teafajta a fekete tea és a kávé egészséges alternatívája. Amellett, hogy élénkít, rengeteg polifenolt tartalmaz, melyek védenek a szabadgyökök káros hatásaival szemben, csökkenti az éhségérzetet, méregtelenít és segíti az emésztést.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X