Főoldal > DIÉTA > A legjobb és a leghizlalóbb italok az ünnepi szezonban

A legjobb és a leghizlalóbb italok az ünnepi szezonban

alkoholcukoregészségfolyadékhízásitalkarácsonyünnepek
0

Írta:

A kedvenc italodban sokkal több kalória van, mit gondolnád! Ha az újévet is bombalakkal szeretnéd kezdeni, fogyassz inkább egy egészségesebb változatot!

1. Karácsonyi ízesítésű italok

Az ünnepek kapcsán szinte minden márka előrukkol egy „extra limitált ízesítésű”, krémes-csokis alkoholos itallal, amik kb. 40%-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a normál verziók. Ha nem akarod kihízni a szűk partirhádat szilveszterre, inkább ne csábulj el!

Inkább idd helyette… a cukros meggyes vodkát!

Ha mixert szeretnél játszani, ezzel a különlegességgel el fogod varázsolni a vendégeidet! A martinis pohár szélét először is kend be egy kis mézzel, majd fordítsd meg és a peremét szórd meg egy kis cukorkaőrleménnyel. Ezután turmixolj össze egy kis vodkát, egy meggyízű gyümölcslevet valamint egy kis szódát/szénsavas italt 1:2:1 arányban – és már kész is! Ezután töltsd ki a poharakba, és ízlés szerint díszítsd még cukorpálcákkal a tetejét!

Egy pohár kb. 152 kalóriát és 7.3 gramm cukrot tartalmaz.

2. Likőrök

Hiába ezek a legnépszerűbb ünnepi itókák, tele vannak cukorral, tojással és tejjel – a kalóriabombák tehát előszeretettel bővítik a vékony derekat kerületét!

Inkább idd helyette… a házi készítésű likőrt!

Fogadjunk, hogy még nem próbáltad, pedig sokkal egészségesebb és finomabb, mint a bolti változatok! A titok nyitja annyi, hogy nádcukrot használj, alacsony zsírtartalmú tejjel, valamint a színezékeket és tartósítószereket is mellőzd! A shakerbe öntsd egy kis rumot, juharszirupot és alacsony zsírtartalmú tejet 1:1:2 arányban, majd tetszés szerint merj hozzá egy kis cukormentes vaníliafagyit is a krémes állag eléréséhez!

Egy pohár kb. 194 kalóriát és 11.5 gramm cukrot tartalmaz.

16099351 - happy people relaxing together at party

3. White Russian vodkás koktél

A fantasztikus íze ellenére nagyon hizlaló, mert sok krémet és kávélikőrt tartalmaz. A tejes vodkát tehát otthon sem ajánljuk elkészíteni, hiszen nem fogsz tudni a kalóriákkal spórolni.

Inkább idd helyette… a White Asian vodkás koktélt!

Az orosz verzióval ellentétben megkímél a nehéz krémtől és a cukorral teli sziruptól – helyette zsírszegény tejet és kalóriaspórolós szodzsut (népszerű koreai szeszesital) ajánljunk! Ezt a két összetevőt rázd össze 1:1 arányban és cseppentsd hozzá egy kis vaníliaaromát. Mennyei lesz az íze!

Egy pohár kb. 100 kalóriát és 2.8 gramm cukrot tartalmaz.

4. Mudslide

A bárok legnehezebben emészthető koktélja, mert kávés likőrt, habos cappucinot, vodkát és jégkrémet tartalmaz. Bár az íze tényleg nagyon finom, nagyon magas a cukortartalma, ami nem tesz jót az egészségednek – fogyasztani tehát nem ajánljuk.

Inkább idd helyette… a zsírszegény slide-ot!

A rizsből készült, pálinkához hasonlító szodzsu azért szuper, mert úgy ihatsz alkoholt, hogy közben nem kell a kalóriáktól és az egészségtelen, zsíros hozzávalóktól tartanod. Keverj hozzá egy kis zsírszegény tejet és ír whiskeyt 2:3:1 arányban, majd dúsítsd egy kis vízzel, ha hígítani szeretnéd.

Egy pohár kb. 126 kalóriát és 2.5 gramm cukrot tartalmaz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X