Főoldal > DIÉTA > 7 egészséges ételkombó, hogy sokáig jóllakott legyél

7 egészséges ételkombó, hogy sokáig jóllakott legyél

diétaebédéhségételétkezésfehérjefogyásjóllakottnassolásrágcsálnivalóvitamin
0

Írta:

Bizonyára ismerős az érzés, amikor még csak pár óra telt el ebéd óta, a gyomrod pedig máris korog.

A zsíros nasik és a farkaséhség okozta zabálás helyett van néhány alternatívánk: 7 olyan ebéd, ami energiával tölt el hosszú időre, segít elkerülni a hizlaló rágcsákat.

1. Teljes kiőrlésű pita + pulykamell szeletek + alma + kecskesajt

A pita kalóriatartalma és zsírtartalma alacsony, viszont gazdag rostokban. A pulykamell szintén alacsony kalóriatartalmú, de a fehérje miatt ellát energiával.

2. Kelkáposzta + quinoa + feta sajt + avokádó

Tele van fehérjével, rosttal és egészséges zsírokkal: ezek az összetevők alapvetően szükségesek ahhoz, hogy sokáig jóllakott maradj.

3. Teljes kiőrlésű tortilla + spenót + kaliforniai paprika + humusz

Ez az összeállítás teljesen mediterrán jellegű. A humuszban sok a telítetlen zsír, fehérje és rost. Hozzáadva néhány sötét zöld levelű spenótot, ropogós zöldséget, mint amilyen a kaliforniai paprika, igazi vitamin és ásványi anyag bombává válik az ebéded.

4. Édesburgonya (batáta) + csirkemell + avokádó

Az édesburgonya neve igazán megtévesztő, hiszen semmi köze nincs a krumplihoz. Tulajdonképpen egy tökféle, pont ennek köszönhetően alacsony a kalóriatartalma, de sok benne a kálium, kalcium, A- és C-vitamin. A csirke szintén nagyon klassz fehérjeforrás, anélkül, hogy felesleges zsírral töltené fel a szervezeted. Az avokádó remek ízt, izgalmas összhatást és egészséges olajokat biztosít, így nem csak egészséges leszel tőle, de hosszan jóllakottnak is érzed majd magad.

, Image: 132209528, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

5. Vegyes zöldség + tonhal + fehér bab + extra szűz olívaolaj

Tudtad, hogy egy adag tonhal csupán 100 kalóriát tartalmaz? Fogyaszd salátaágyon vagy szendvicsben tálalva magas rost-, magnézium- és vastartalmú fehér bab társaságában, mert remek csemege.

6. Lencse + csicseriborsó + karfiol + curry

Egy csodálatos vegetáriánus ebéd (egy wokban kicsit összesütve az ízek kiválóan összeérnek) tele van tonnányi értékes tápanyaggal. A lencse és a csicseriborsó rostban és fehérjében gazdag, a karfiol pedig igen jó C-vitamin és káliumforrás.

7. Teljes kiőrlésű tészta + brokkoli + fenyőmag + parmezán  

Hidd el, semmi rossz sincs abban, ha tésztát ebédelsz, mivel ez a fajta kevés szénhidrátot tartalmaz, méghozzá lassú felszívódásút, ezáltal sokáig lát el energiával. A brokkoliban sok a vas, egészséges zsír és rost, a parmezán fehérjét, a fenyőmag pedig egészséges zsírokat biztosít a szervezeted számára.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X