Főoldal > DIÉTA > Zsírgyilkos szuperfinomságok: kóstold meg mind!

Zsírgyilkos szuperfinomságok: kóstold meg mind!

diétaétkezésfogyástáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Itt vannak azok az ételeket, amelyeket bátran fogyaszthatsz, hiszen segítik a fogyókúrát, egészségesek, finomak, és csak úgy pusztítják a zsírsejteket! Ismerd meg őket!

Mandula

Finom rágcsálnivaló, amit a fogyókúrázóknak sem kell megvonniuk maguktól. Vizsgálatok során megállapították, hogy azok a fogyókúrázók, akik naponta három marék mandulát fogyasztottak, 18 százalékkal csökkent a testtömegük, míg akik nem rágcsálták e csonthéjast, csak 11 százaléktól szabadultak meg. A mandulának igen magas az alfa-linolénsav tartalma, amely képes felgyorsítani a szervezet zsíranyagcseréjét.

Bogyós gyümölcsök

A piros bogyósok nagyon magas arányban tartalmaznak C-vitamint: ha rendszeresen fogyasztasz epret és málnát, egy edzés alatt akár 30 százalékkal több zsírt is elégethetsz, mint korábban. A bennük található C-vitamin ugyanis megtisztítja a zsírsejteket, és blokkolja a zsírraktározást a szervezetben.

Fahéj

Ez a fűszer segít, hogy karcsú derekad legyen. Fogyasztása segít megelőzni az étkezés utáni inzulinsokkot, és jelt ad a testnek, hogy ne raktározza, hanem égesse a zsírt. Fogyaszd minél gyakrabban zabpehelyben, joghurtban, de akár a kávédat is ízesítheted vele.

Mustár

A sárga szószban lévő fűszerek adják a hatását: segítik az emésztést, fertőtlenítik a szervezetet, és serkentik az anyagcserét.

Narancs

Fogyasztása feltölti a szervezetet C-vitaminnal, amely segíti a zsírégetést, emellett rostjai javítják az emésztést és a bélműködést. A narancsban található flavonoidok és pektinek gátolják a koleszterin és a zsírok felszívódását, így csökken a vér koleszterinszintje, és az éhségérzet is.

, Image: 10348369, License: Rights-managed, Restrictions: 0, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Szójabab

E zöld drágakő gazdag kolintartalma miatt blokkolja a zsírok felszívódását, és lebontja a zsírlerakódásokat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epehólyagban, védi a májat, valamint fokozza a zsírok felhasználást a szervezetben.

Édesburgonya

Nagyon magas rosttartalma miatt nem emeli drasztikusan az inzulinszintet, lassan szívódik fel, hosszú ideig táplálékot biztosít a szervezet számára. Nem okoz falásrohamokat, így segít megőrizni az alakot.

Sajt

Ez a kalciumban gazdag étel csökkenti a zsírtermelő enzimek képződését a szervezetben, valamint fokozza a zsír lebontását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X