Főoldal > DIÉTA > Ezeket idd kávé helyett és pörögj föl!

Ezeket idd kávé helyett és pörögj föl!

ébredésegészségemésztésenergiagyümölcsitalkávéreggelvitamin
0

Írta:

Felejtsd el a kávét egy időre, és próbáld ki a déli gyümölcsök testébresztő erejét! Nemcsak finomak, de az emésztésedre és egész szervezetedre jó hatással vannak, ráadásul délig biztosan pörögni fogsz tőlük!

A reggeleket kávé nélkül elképzelni sem tudod? Egy kis időre hanyagold az erős feketét és készíts reggeli italt déligyümölcsökből! A kávé szárító hatásával ellentétben ezek az italok tökéletes folyadékpótlók, így remekül hidratálják szervezetünket. Hidd el, megéri ez az apró változás, mert nemcsak finom, de egészséges és energiát adó italokat kapsz!

Mennyei banános-kókuszos ital

Ha unod a kávé keserű ízét, édesítsd meg a reggeleidet ezzel a turmixszal!

Hámozz meg és szeletelj fel 1 banánt, adj hozzá 1,5 dl kókuszvizet, ½ citrom levét és 1 evőkanál kókuszreszeléket. Az egészet turmixold össze, szűrd le, és indítsd a reggeledet egy egészen más dimenzióból! Ez az ital nemcsak a reggeli órákban, hanem az edzések előtt is igazi energialöket a szervezetednek, ráadásul a banán kedélyjavítóként is funkcionál!

Méregtelenítő zöld smoothie

A déligyümölcsökhöz remekül illik a zöld smoothie, és meglepően jó napindító!

Az elkészítése pofonegyszerű: 1 pohár frissen facsart narancslébe, vagy grapefruitlébe keverj el egy evőkanál zöldárpafű port és élvezd az érdekes ízvilágot! A klorofillban, B-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag zöldárpafű kivonat méregtelenítésre és lúgosításra is kiváló, segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt és csökkenteni az elsavasodás miatt kialakult emésztési problémákat.

38917270 - green smoothie

Frissítő ananász-narancs-gyömbér dzsúsz

Ha ezzel az itallal indítod a reggelt, nemcsak energiával lát el a délelőtti órákban, hanem az emésztésedet is felpörgeti ez a finomság!

Vágj félbe egy ananászt, az egyik felét hámozd meg, majd kockázd fel, adj hozzá 1 kisujjnyi nagyságú megtisztított, felvágott gyömbért, és 1 héjától megszabadított narancsot. Az összetevőket alaposan turmixold össze és már kész is az energiabomba! Ez a pikáns és finom dzsúsz kiváló méregtelenítő és emésztésserkentő, ráadásul C-vitaminnal is bőségesen ellátja a szervezetedet!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X