Főoldal > DIÉTA > Ezek az ételek minden táplálkozási szakértő hűtőjében ott vannak

Ezek az ételek minden táplálkozási szakértő hűtőjében ott vannak

diétadietetikusételétkezéstápanyag
0

Írta:

Ezek az ételek mindig legyenek a te hűtődben is

Szeretnél egészségesen étkezni és esetleg néhány felesleges kilótól is megszabadulni? Akkor nagyon tudatosnak kell lenned, s nemcsak neked, de a hűtődnek is olyan ételeket kell tartalmaznia, melyek a segítségedre vannak a kihívás teljesítésében. Tara Melton dietetikus megmutatta, mi található meg mindig a hűtőjében. Szerelkezz fel ezekből az élelmiszerekből, s máris nagyot léptél előre a céljaid érdekében. Az eredmény pedig nem marad majd el.

Gyümölcs

„Mindig van a hűtőmben valamilyen gyümölcs, s ha két étkezés között megéhezem, már meg is van az egészséges nasi.”- mondja a dietetikus. Az alma, narancs, szőlő és bogyós gyümölcsök mind kiválóak, te is tankolj fel, ha legközelebb kilépsz a lakásból.

Zöld leveles zöldségek

Nyomás a zöldségeshez kelkáposztáért, fejes káposztáért és spenótért! Tara azt mondja, hogy ezek a zöld levelű zöldségek pukkanásig vannak kalciummal, rosttal, A- és C-vitaminnal, folsavval. A vitaminokon és ásványi anyagokon kívül energiával is ellátnak egész napra, de hangulatjavító tulajdonsággal is rendelkeznek. Teheted smoothie-ba, szendvicsbe, de akár nyersen is rágcsálhatod őket.

Joghurt

A joghurt egy olyan megoldást jelent, amire a legkaotikusabb napokon is megment az instant kajáktól. „Mindig cukrozatlan, organikus terméket vásárolok, így egészségesen és cukormentesen megúszom a nasit.”- nyilatkozza Tara.

Sajt

Nagyon jó fehérjeforrás, egészséges nasi, ha tartasz a hűtődben sajtot, amit csak előkapsz, és már eheted is.

Növényi tejek

Próbáld ki a kávédat zabitallal, vagy készíts otthon, házilag egy krémes mandulaitalt, esetleg kókusztejet. „Ezek a növényi tejek tartalmazzák a megfelelő mennyiségű kalciumot, D-vitamint, ezért mindig van a hűtőmben ilyen tehéntej-pótló ital.”- mondja a dietetikus.

Tojás

A tojás nagyon jó fehérjedús reggeli lehet, de egy kemény tojás akár két étkezés között is lecsúszhat. A jobb minőség érdekében a boltban keresd az organikus termékeket. A tojás nemcsak azért jó, mert kevés kalóriát tartalmaz, hanem azért is, mert nagyon magas az omega-3 tartalma, így tápanyaggal lát el, miközben diétás.

Fagyasztott zöldségek

Nagyon sok fagyasztott zöldség esetében a vitamin- és tápanyagtartalom jelentősebb, mint a friss zöldségek esetében. Ennek az az oka, hogy a friss árukat beérésük előtt leszüretelik, mert a szállítás miatt időt kell nekik hagyni, míg a fagyasztott zöldségeket már teljesen beérve gyűjtik be, hisz azonnal lefagyasztják. Tara szerint „ha a fagyasztott terméket veszel, az idő múlásával alig veszít frissességéből és mindig kéznél van az egészséges, vitaminban gazdag zöldség.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X