Főoldal > DIÉTA > Ezek a leghizlalóbb zöldségek és gyümölcsök

Ezek a leghizlalóbb zöldségek és gyümölcsök

diétaételgyümölcshizlalótáplálkozás
0

Írta:

A zöldség- és gyümölcsfogyasztás élén sajnos még mindig nem járunk élen, pedig az egészséges életmód elképzelhetetlen friss növények fogyasztása nélkül.

Ha fogyókúrázol, akkor is kötelező fogyasztanod őket, de az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket magas kalóriatartalmuk miatt jobb, ha kerülöd.

Csemegekukorica

Igaz a csemegekukorica szezonjának az idén már leáldozott, de konzerv formájában egész évben rendelkezésre állnak a boltok polcain. Ha szereted ezt az édes zöldségfélét, rossz hírünk van: sajnos szakértők szerint igen hizlaló, ezért ha nem szeretnéd, hogy kilóid száma szaporodjon, inkább kerüld el messzire ezt a sárga zöldséget.

Avokádó

Folyamatosan vitatéma, hogy az avokádó valójában zöldség-e, vagy inkább a gyümölcsök táborát erősíti, ám annyi bizonyos, hogy igen sokan kedvelik, és igen egészséges növényről van szó. A fogyókúrázóknak azonban mégsem javasolt a szigorú diéta alatt fogyasztani belőle, hiszen magas zsírtartalma miatt sajnos nem hogy a fogyást segítené elő, de inkább hizlaló ételnek számít.

Banán

A banán népszerűsége igen nagy, különösen az őszi, téli időszakokban, amikor egyébként is véges a kínálat gyümölcsök terén. Magas cukortartalma miatt sajnos kalóriatartalma is igen magas, ezért ha szeretnél néhány kilótól megszabadulni, semmiképpen ne rendszeresítsd a banán fogyasztását. Keress helyette más alternatívákat.

47213557 - homemade halloween scary banana ghosts monsters with chocolate faces. healthy natural vegetarian snack recipe for party decoration on vintage wooden table background.

Füge

A füge igazán ízletes és kedvelt gyümölcs, amit leginkább aszalva fogyasztunk. Sajnos nem éppen a legjobb választás diétázóknak, hiszen édes íze is jelzi: tele van gyümölcscukorral. A friss fügében még így is jóval kevesebb található, ám az aszalt gyümölcs csak úgy hemzseg a cukortól. Akármennyire kedveled is, inkább hanyagold, ha nagyon elkötelezett vagy a fogyókúrád felé.

Szőlő

A szőlő amilyen lédús, olyan magas kalóriatartalmú is magas szőlőcukor tartalma miatt. Rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de ha nem szeretnéd, hogy a mérleg többet mutasson alattad, fogyaszd mértékkel, vagy a délelőtti órákban. Így nem kell teljesen lemondanod róla, csak odafigyelned egy picit jobban a fogyasztására.

Kókusz

Manapság már tőlünk, magyaroktól is karnyújtásnyira kerültek az egzotikusabb gyümölcsök a bevásárlóközpontokban, ahogyan a kókuszdió is. Igaz, hogy nagyon finom és egészséges növényről beszélünk, ám jó, ha azzal tisztában vagy, hogy igen magas kalóriaértékkel rendelkezik. Nincs mit tenni, le kell mondanod a fogyókúrád ideje alatt a fogyasztásáról, mert különben hiba csúszhat fogyókúrás számításaidba.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X