Főoldal > DIÉTA > Égess zsírt evéssel!

Égess zsírt evéssel!

diétaélelmiszerétkezésfogyástáplálkozászsírégetés
0

Írta:

A következő néhány élelmiszer fogyasztásával felpörgetheted az anyagcserédet, és fokozhatod a zsírégetés folyamatát is a testedben.

Mandula

Talán meglepő, de azok a nők, akik napjában legalább 80 gramm mandulát megesznek, sokkal jobban tudják tartani a súlyukat, és a BMI indexük is optimálisabb, mint azoknak, akik nem hódolnak a mandula ízvilágának. Ennek oka, hogy a mandula gazdag alfa- linolénsavban, mely serkenti az anyagcserét.

Bogyós gyümölcsök

Neked is kedvenced a málna és az eper? Fogyaszd őket bátran, ugyanis nemcsak  C-vitaminnal vannak feltankolva, hanem segítségükkel egy-egy edzés alkalmával akár 30 százalékkal több zsírt is elégethetsz. Keverj össze egy csésze málnát ¼ csésze balzsamecettel, és kanalazd el ezt a finomságot: nem fogsz tudni leszokni róla.

Fahéj

Ez a kellemes fűszer szintén segít megőrizni a vonalaidat. Ha ¼ teáskanállal megbolondítod a joghurtodat, vagy teádat, akkor étkezés után a tested olyan üzemmódba kapcsol, hogy ne elraktározza a zsírt, hanem azonnal elkezdje égetni. A fahéj azzal segít, hogy fokozza a vérkeringést, csökkenti a vér koleszterinszintjét valamint a vércukorszintet is.

Mustár

Újabb jó hír: a mustár is csökkenti az elhízás veszélyét, ugyanis fokozza a gyomornedv-elválasztást, és javítja, serkenti az emésztést, emellett segít megszabadulni a felhalmozódott méreganyagoktól is. Ráadásul ezt a finomságot rengeteg módon fel tudod használni. Csinálj majonézes mustáros mártást, keverd el egy kis kurkumával, öntsd rá a karfiolra (vagy brokkolira) és pirítsd meg egy kicsit, így máris finom, egészséges, és zsírégető ebédet fogyaszthatsz.

, Image: 10348369, License: Rights-managed, Restrictions: 0, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos

Narancs

A citrusok királyát nemcsak gazdag C-vitamin tartalma miatt érdemes rendszeresen fogyasztanod, hanem mert flavonokat is tartalmaz. Miért is jó ez neked? Egy átfogó, 14 évet felölelő tanulmány ugyanis alátámasztotta, hogy azok a nők, akik nagy mennyiségben fogyasztottak flavonokat, határozottan csökkent a testzsírjuk.

Szójabab

A sornak még mindig nincs vége, hiszen itt a szójabab, ami rendkívül gazdag kolinban. Ez a fontos összetevő pedig gátolja a zsírok lerakódását, ezért is érdemes a szójababot rendszeresítened az étrendedben.  Fél csésze szójababbal bármilyen salátát könnyedén feldobhatsz, és máris tettél valamit az alakod érdekében is.

Édesburgonya

Az édesburgonya az ideális zöldségek egyike. Gazdag rostokban, nem ugrik meg tőle az inzulinszinted, és a zsírok lerakódását is gátolja. Főzz meg pár édesburgonyát, és keverd össze zsírszegény túrós masszával.  Imádni fogod.

Svájci sajt

Bár a sajt sokszor mumusnak számít az étrendben, de teljes mértékben nem kell lemondanod róla, ugyanis nemcsak kalciumban gazdag, de a felesleges zsírok lerakódását is megakadályozza, különösen a svájci fajta. Bátran dobd fel a szendvicsedet egy szelettel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X