Főoldal > DIÉTA > 10 tipp, hogy felpörgesd az anyagcseréd

10 tipp, hogy felpörgesd az anyagcseréd

anyagcsereedzésfogyásizommetabolizmusstressztáplálkozás
0

Írta:

Szeretnéd turbófokozatra kapcsolni az anyagcseréd? Akkor vesd be ezeket a tippeket!

1. Fejleszd az izmaid

Ahhoz, hogy jól működjön a zsírégetés, izmokra van szükség, hiszen az izommunka segítségével csak úgy égnek a zsírpárnák. Az izmok fejlesztéséhez a rendszeres mozgáson kívül kiegyensúlyozott táplálkozásra, megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát és zsír elfogyasztására van szükség.

2. Kardiózz

Ne feledkezz meg a kardiómozgásról, mert javítja a zsír-izom arányt a testben, emellett erősíti a keringési rendszert és a tüdőt is. Az erősítő gyakorlatokat kombináld aerob mozgással, így könnyebben tudsz fogyni is.

3. Nyújts

Mozgás után mindig nyújts, ezzel segítheted az izmok működését és fejlődését, és a sérüléseket is elkerülheted.

4. Összpontosíts az előnyös részekre

Edzés alatt az előnyös testrészeidre összpontosítva fokozhatod az önbizalmadat, és a sikerek segíthetnek abban, hogy a többi testrészed is formálni tudd. Törekedj az összhangra, például az izmos felsőtest ellensúlyozni tudja a széles csípőt.

fut.jpg ()

5. Ne éhezz

A koplalás zavart okoz az anyagcserében, hiszen ilyenkor a szervezet nem jut táplálékhoz, amikor pedig újra eszel, minden bevitt kalória zsírrá alakul majd, hiszen a zsírpárnák tudják megvédeni a szervezetedet. Hogy az anyagcseréd megfelelő legyen az aktív életmód ellen, fogyassz legalább 1800 kalóriát naponta.

6. Ne habzsolj

Naponta 6 kis étkezéssel vidd be a szükséges kalóriamennyiséget, így a vércukrod folyamatosan stabil marad, és elkerülheted a falásrohamokat.

7. Valódi tápanyagokat fogyassz

Egészséges ételekkel, tápláló fogásokkal lásd el a tested, és korlátozd a bevitt finomított szénhidrátot, a cukros, fehér liszt alapú ételek fogyasztását.

8. Hidratálj

Naponta igyál meg legalább 2,5 liter szénsavmentes ásványvizet, hogy a szervezeted mindig hidratált legyen. Az ember hajlamos összekeverni a szomjúságot az éhséggel: ha elég folyadékot fogyasztasz, nem érzed majd magad éhesnek, és megelőzheted a nassolást.

9. Aludj eleget

A kiegyensúlyozott élethez, és a megfelelő anyagcsere-működéshez legalább 7-8 óra alvásra van szüksége a szervezetnek.

10. Tartsd kézben a dolgokat

Ne hagyd, hogy a stressz eluralkodjon rajtad, igyekezz mindig irányítás alatt tartani a kiváltó tényezőket. Gondolkodj pozitívan, és mindig nézz előre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X