Főoldal > DIÉTA > 3 zsírgyilkos tipp elfoglalt nőknek

3 zsírgyilkos tipp elfoglalt nőknek

diétaerősítésfogyásfogyókúrahassúlyzózsírzsírégetés
0

Írta:

Ha nem sok időd van az edzésre, akkor fogadd meg ezeket a tippeket, hogy hamar megszabadulhass a felesleges zsírpárnáktól.

1. Aludj többet, hogy megszabadulj a hasi zsírtól!

Az alváshiány jelentős hatással van a zsírégetésre. Az alváshiány, a fokozott stressz és a káros étrend következtében alakul ki a hasi zsír. A legjobb és leghatékonyabb módja annak, hogy kezeld ezt a helyzetet, ha az optimális hormonegyensúly érdekében hetente hatszor már este 10 órakor lefekszel. A hasi zsír eltüntetésében az alábbi módszerek is hatásosak lehetnek: a kortizolszinted (stresszhormon) egyensúlyának helyreállításában segítségedre lehet, ha reggel, közvetlenül ébredés után megiszol egy édesgyökérrel és fahéjjal elkészített teát, egy órával lefekvés előtt (tehát este 9-kor) pedig vigyél be magnéziumot és cinket.

2. Rövid, intenzív edzések

A váltott műszakban dolgozók nehéz feladat előtt állnak, ha a szervezetük testzsír százalékát akarják csökkenteni (a krónikusan magas kortizolszint miatt). Az edzéseidnek nagyon rövidnek és szuperintenzívnek kell lennie. Fontos, hogy semmiképpen se terheljük a stresszes szervezetet, ugyanis a sportolás is okozhat stresszt. Végezz el három rövid sorozatot a súlyokkal, alkalmazz összetett mozdulatokat, hogy minél több izmodat megmozgasd (például guggolásokkal), utána pedig sétálj vagy biciklizz 25 percet a szabadban. Így egy kevesebb, mint 12 perces, extra hatékony edzésen vehetsz részt.

sulyzo.jpg ()

3. Használj súlyokat!

Az aerobikedzésekkel remekül feltornázhatod a fittségi szintedet, azonban a zsírégetés szempontjából teljesen haszontalanok. Amikor magas intenzitású, aerob jellegű mozgásokat végzünk, a testünk a lehető leggyorsabban akar a súlytól megszabadulni. A legsűrűbb szövet pedig a sovány izomtömegben található. Tehát az aerob edzés miatt a szervezeted elkezdi lebontani a sovány izomtömeget, hogy megkönnyítse az edzést számodra. A probléma az, hogy az egyetlen dolog, ami segíti a szervezetedben a zsírégetést, az a sovány izomtömeg. Tehát minden biciklizés alkalmával csökkented a szervezetedben a „zsírégető” szövet mennyiségét. A testzsír és a sovány izomtömeg fordított arányban állnak egymással. Minél több testzsírod van, annál kevesebb izommal rendelkezel.

A megoldás: növeld a sovány izomtömeged mennyiségét, így észrevétlenül tűnhet el rólad a zsír. Szükséged van a súlyokra: a rövid és intenzív edzések gyorsan a segítségedre lesznek a súlyvesztésben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X