Főoldal > DIÉTA > Snackek, amik keresztülhúzzák a diétádat – óvakodj tőlük!

Snackek, amik keresztülhúzzák a diétádat – óvakodj tőlük!

diétafogyásfogyókúragasztrotáplálkozás
0

Írta:

Ha ezeket az ételeket rágcsálod és ezeket az italokat fogyasztod, a diétádnak annyi!

Gyümölcsízű joghurt

Tudtad, hogy egy gyümölcsízű joghurt apró dobozkájában megközelítőleg 26 gramm cukor van? Döbbenetes szám, ami azért ilyen magas, mert a költségkímélés érdekében ezeket a joghurtokat természetesen nem valódi gyümölccsel ízesítik. Jó, lehet, hogy úszkál bennük egy-két szem fagyasztott málna- vagy eperdarab, de az valójában csak mutatóban van ott. A gyümölcs helyett gyümölcsíz (magyarul lekvár) és ételszínezék teszi gusztusossá ezeket a termékeket, ezek pedig sajnos tele vannak cukorral.

Wellness Cafe tipp: természetesen a natúr joghurt, ami azért is jó, mert azzal ízesíted, amivel akarod: gyümölccsel, müzlivel, mézzel – mindenhogy isteni és egészséges is!

Asztalt gyümölcsök és diákcsemege

Az ember nem is gondolná, milyen iszonyúan sok cukor (és/vagy méz) kell ahhoz, hogy igazi aszalt gyümölcsöt lehessen készíteni, nem beszélve a rostok „meggyengüléséről” az aszalás során – és ezzel már el is veszett az, ami miatt egyáltalán gyümölcsöt eszünk. Ugyanez a baj azzal a gyümölcs-csonthéjas kompozícióval, ami világéletünkben diákcsemege néven ismertünk.

Wellness Cafe tipp: keresd a biopiacokon a természetes aszalással készült gyümölcsöket, amikhez minimális mennyiségű cukrot használnak fel, valamint a hámozatlan csonthéjasokat. Diákcsemegét percek alatt készíthetsz te is otthon, és legalább felügyelni tudod, miből mennyi kerül bele.

keresztul2.jpg ()

Sósperec vagy chips

Telített zsírok és egy jó nagy adag só – kapásból két olyan dolog, ami nem tesz jót sem a vérkeringésednek, sem az emésztésednek, sem pedig a hangulatodnak. Bizony, ez utóbbi is igaz, kimutatták ugyanis, hogy a túlzott sófogyasztás – egyéb káros hatásai mellett – levertséget és fáradékonyságot is okoz. Egy 450 grammos sóspereces zacsinak pedig a 20%-a só…

Wellness Cafe tipp: ha élsz-halsz a sós nasikért, válaszd mondjuk a sózott csonthéjasokat, azon belül is a pisztáciát, mandulát vagy a kesudiót. Azért pont ezeket, mert a kicsit édeskés ízük miatt nem szokták őket agyonsózni, egy zacskó pisztácia például csak 5% sót tartalmaz.

Diétás kóla

Valószínűleg már te sem tartozol azok közé, akik elhiszik, hogy a cukormentes kólában tényleg nincs cukor (vagy nincs telenyomva legalább olyan káros édesítőszerrel), de azért nem árt annyiszor elmondani, ahányszor csak lehet: a szénsavbuborékokkal dúsított édesítős és tartósítószeres löttyök sajnos cseppet sem hizlalnak kevésbé, mint az üdítők cukros változatai, és még az utóízük is…hm, fura.

Wellness Cafe tipp: Próbáltál már gyümölcsöt tenni az ásványvízbe? Nem csak citromra vagy uborkára gondolunk, hanem mondjuk narancs, eper vagy lime-darabokra. Nyugodtan légy merész, és hidd el, forradalmi élményben lesz részed, ráadásul az epres verzióhoz például a gyümölcs természetes cukortartalma miatt még hozzáadott cukorra sincs szükség. Frissítő!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X