Főoldal > DIÉTA > 5 módszer, hogyan kezdd könnyebben a diétát

5 módszer, hogyan kezdd könnyebben a diétát

diétafogyásfogyókúra
0

Írta:

Minden kezdet nehéz, de ha megfogadod ezeket a tippeket, sokkal könnyebb lesz elkezdened a diétát!

Arra koncentrálj, amit lehet és ne arra, amit nem

A gondolattól, hogy a diétádat elkezdve nem ehetsz bármiből bármennyit, az első pillanatban nyilván pánikba esel. A sok tiltott ételt nézve úgy is tűnhet, mintha gyakorlatilag semmi nem maradna, amit fogyaszthatsz, pedig ez nem így van, csupán rengeteg olyasmi létezik, amit eddig nem is vettél észre. Például hányféle zöldséget szoktál enni? Hány különböző fűszert használsz? Fogadjunk, hogy a két kezeden meg tudod számolni, pedig mindkettőnek több száz fajtája létezik. Vesd bele magad a felfedezés örömébe, és máris nem tűnik akkora lemondásnak, ha mondjuk a tészta vagy a krumpli kimarad az étrendedből.

Szereld fel a konyhádat

Ha már nagyjából megvan, mit ehetsz és mit nem, indulás a piacra! Szerelkezz fel azokkal az ételekkel, amiket a diétád megenged, így nem gyengülsz el akkor sem egy pizzarendelés erejéig, ha hirtelen megéhezel, de a spájzod üres. A „káros” ételeknek viszont ne kegyelmezz, dobd ki őket, mert jöhetnek olyan mélypontok, amikor nem jó, ha otthon van eldugva egy hatalmas zacskó csokis keksz.

Szem előtt az egészség

A kamrában tartod a zöldségeket és gyümölcsöket? Ne tedd! Inkább pakold őket szép, nagy tálakba, és helyezd az étkezőasztalra vagy más jól látható helyre. Így ha nassolni támad kedved, azonnal kéznél lesz egy szép fürt szőlő vagy egy mézédes barack. Ha snackre vágysz, jó ötlet apróra vágott gyümölcsöket tartani a hűtőben. Csak egy kis méz vagy joghurt, és kész is a tökéletesen egészséges nasi.

kezdet2.jpg ()

Találj alternatívát

Imádod a reggeli kávédat négy cukorral és tejszínhabbal? Nem kell lemondanod a kávézás szuper szertartásáról, épp csak az italon változtass egy keveset. A kávé legyen mondjuk zöld, a cukor nád- vagy nyírfacukor, esetleg természetes édesítőszer (sztevia), a tejszínhab helyett pedig használj zsírszegény tejet. Ugye, nem is különbözik annyira?

Gondolkozz hosszú távon

A „diéta” szó a legtöbb ember számára valami rövid távú dolgot takar, pedig sokkal jobb, ha ezt az alkalmat felhasználva egészen új alapokra helyezed az életmódodat. Gondold csak el: a diétád során könnyebb ételeket fogyasztasz, amik tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, jó esetben sportolsz is – miért ne tennéd ezt mindig? Éppen emiatt óvunk attól is, hogy drasztikus diétákat alkalmazz. A módszer egyszerű: próbálj ki egy könnyed diétát lassan, lépcsőfokonként, és figyeld meg, mi az, ami jó neked. Ha jólesik naponta két liter vizet innod, tedd, de ha nem, ne veszélyeztesd a saját veseműködésed. Könnyebbnek érzed az emésztésed a zöldségektől, mint a fehér kenyértől? Akkor iktasd ki! Hidd el, odafigyeléssel és optimistán a diéta sem lesz kivitelezhetetlen a számodra.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X