Főoldal > DIÉTA > Kókuszdió: az igazi szupernövény

Kókuszdió: az igazi szupernövény

diétakókuszkókuszdiókókuszpálma
0

Írta:

A kókuszpálmát gyakorta szokták a növények királynőjeként emlegetni, a kókusz pedig az egyik legsokoldalúbban használható növény a világon.

Nagyon magas a tápanyagtartalma, vagyis jótékonyan hat a szervezetedre. Magas az olaj-, zsír- és vitamintartalma, idősek és fiatalok diétájához is kiváló. Ezért került fel többek között a szuper ételek listájára. Tartalmaz laurinsavat, a kókuszdió antibakteriális és antivírus hatásának köszönhetően nagyon hatékony, amikor az immunrendszernek segítségre van szüksége. A kutatások szerint a kókuszdióban található caprylic sav a Candida vírus ellen veszi fel a küzdelmet.

A kókuszdióból készült liszt, tej vagy olaj hatékony a daganatos betegségek és a bőrbetegségek kezelésére. De az égési sebet is enyhíti.

Bizonyítottan hatásosak olyan kellemetlen betegségek kezelésére, mint az aranyér, sárgaság, májelégtelenség.

kokuszdio2.jpg ()

Az olyan nőket érintő problémák esetén is hatásosak, amilyen a menstruációs vérzés, erős vérzés, fertőzések. Nagy hasznunkra lehet néhány fertőző betegség esetén: vírusos betegségek, hepatitis-C, herpesz. A bakteriális fertőzésekkel is küzd, valamint a megfázást és tüneteit is kezelni tudja. Segíti a vesék működését, jó hatással van a vérkeringésre, a májra. Megvéd a parazitáktól, prosztatát érintett betegségektől. A kókuszdiónak számos egészségügyi előnye van, melyekkel igazán hatékonyan lép fel a fent említett betegségekkel szemben.

Nagyon jó fog tenni a kókusz, ha valamilyen emésztőrendszert érintő betegséggel küzdesz. A kókuszdió nagyon gyakran felfedezhető bőrápolási termékek adalékaként is. Nemcsak kellemes illata miatt használják fel a kókuszt a bőrápolásban, hanem azét is, mert bőrpuhító hatású, hidratál és lassítja az öregedés folyamatát.

A kókusz természetes módon szabályozza az inzulinszintet és hasznosítja a glükózt a vérben. Hatékonyan előzi meg a csontritkulást, immunrendszert érintő betegségeket és a rák bizonyos fajtáit. Mindemellett a szívbetegségek kockázatát is csökkenti.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X