Főoldal > DIÉTA > Az 5 leghatékonyabb diétás zöldség őszre

Az 5 leghatékonyabb diétás zöldség őszre

diétaegészségzöldség
0

Írta:

Fogyaszd bátran az ősz legjobb, vitamindús és diétás zöldségeit!

Sütőtök

A sütőtök nem csak szuperegészséges és rendkívül finom zöldség, hanem az egyik legkiválóbb fogyókúrás élelmiszer is egyben. Alacsony kalóriatartalma mellett tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, emellett pedig kiváló béta-karotin-forrás. Akár frissen, akár konzerv formában fogyasztod, ugyanazokat a táplálkozási előnyeit élvezheted. Reggelire keverj össze negyed csésze konzerv sütőtököt fahéjjal, szerecsendióval, vaníliával és néhány szem natúr mandulával.

Fokhagyma

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, ami antibakteriális hatással rendelkezik, és segít csökkenteni az egészségtelen zsírok és a koleszterin arányát a szervezetben. Emellett a gyógyhatású zöldség természetes étvágycsökkentőként is hatékony. A fokhagyma erős illata serkenti az agy jóllakottságért felelős központját, ezáltal csökken az éhségérzet, és növekszik az agy érzékenysége a leptin nevű hormonra, ami segít az étvágy szabályozásában.

zoldseg2.jpg ()

Póréhagyma

A póréhagyma fogyasztása hasonló táplálkozási előnyökkel jár, mint a hagymáé vagy a fokhagymáé, azonban ez a típus könnyebben emészthető, mint más hagymafélék. Az ízletes, olcsó és sokoldalú zöldség extra aromával látja el az ételeket, jelentős kalóriatöbblet hozzáadása nélkül. Mivel magas rosttartalommal bír, segíti az emésztést, valamint a vas- és mangántartalmának köszönhetően az anyagcserét és a vér glükózszintjét is szabályozza.

Futóbab

Ez a laktató és fehérjében dús babféle alacsony zsír-, és magas rosttartalommal rendelkezik. Az egyik legnagyobb buktatója az alacsony kalóriatartalmú étrendeknek, hogy állandóan éhesek vagyunk. Azáltal, ha olyan ételeket fogyasztunk, mint a bab, ami fehérjét is tartalmaz, kisebb adagok után is jóllakottnak érezhetjük magunkat. (A futóbabot mindenképpen alaposan megfőzve fogyaszd, soha ne nyersen, ugyanis ez a típus egy olyan kémiai vegyületet tartalmaz, ami csomósodást okozhat a vérben található vörösvérsejtekben.)

Kelbimbó

Egy darab kelbimbó csupán 10 kalóriát, 0,5 gramm rostot és 0,5 gramm fehérjét tartalmaz. Ezektől a tápanyagban gazdag kis golyóktól tovább jóllakott maradsz, miközben kevesebb kalóriát fogyasztasz. Készítsd el a tápláló zöldséget minél egészségesebben: süsd ki olívaolajban, fokhagymával, egy csipetnyi sóval és borssal, vagy próbáld ki a kelbimbó chipset: húzd le a leveleit, mártsd meg olívaolajban, sózd-borsozd, majd süsd ropogósra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X