Főoldal > DIÉTA > 5 tipp, hogy reggeltől estig égesd a kalóriákat

5 tipp, hogy reggeltől estig égesd a kalóriákat

anyagcserediétaétkezésfogyáshízáskalóriakalóriaégetéstáplálkozás
0

Írta:

A kalóriaégetést már reggeltől el kell kezdeni, és ennek sok olyan módja létezik, ami nem is fárasztó, csak egy kis odafigyelést igényel.

1. Ne aludj sokáig, de aludj sokat!

A kevés alvástól lassul az anyagcsere. Nem véletlenül van megállapítva a napi 8 óra az ideális alvásra. 1-2 órával ettől el lehet térni, de próbáld tartani az optimális szintet, hogy a szervezeted megfelelően tudjon regenerálódni, és kész legyen a kalóriaégetésre. Ráadásul az sem mindegy, hogy mikor kelsz. A Northwestern Medicine friss kutatása szerint azok, akik 10 után ébrednek fel, 248 kalóriával többet visznek be naponta, és kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.

2. Ne hagyd ki a reggelit!

A reggeli étkezés a legfontosabb. Ez a mondat az egészséges táplálkozás szállóigéjévé is válhatna, de nem véletlen. A reggeli azt az üzenetet küldi a szervezetednek, hogy nem kell éhezned, nem kell raktározni, lehet a zsírt égetni. Ha kikeltél az ágyból, első dolgod legyen, hogy felhúzod a redőnyöket, és beengeded a fényt. Egy kutatás szerint azoknak az embereknek, akiket ébredés után 20-30 perc napfény ér, alacsonyabb a testtömegindexük, mint azoknak, akik reggelente a sötétben botorkálnak. Amint megvan a fény, már gondolatban készülhetsz is a reggelire, amit lehetőleg még 9 óra előtt fogyassz el, és próbálj valami fehérjében gazdag ételt enni.

3. Feszíts és nyújts!

A reggeli nyújtógyakorlatokhoz nem kell se fitnesz-öltözék, se súlyzó. végzünk. A nyújtás egy kiváló bemelegítési forma az összes izmod átmozgatásához. Ülj fel az ágyban, feszítsd meg a vállizmaid és nyújtsd ki a gerinced. Amikor felállsz, feszítsd be a hasizmokat és próbáld tartani a pozíciót, ameddig csak bírod. Ez segít, hogy később könnyebben tudd ledolgozni a hasadról a zsírpárnákat. Néhány fejkörzés, és karkörzést is beiktathatsz, sokkal lendületesebbnek fogod érezni ezek után a napodat.

fogyitrukk1.jpg ()

4. Sétálj korán!

Ha reggel felviszed kicsit a pulzusszámod, segít a kalóriák égetésében, és ezt még egy könnyed sétával is elérheted. Jó hatással van a bioritmusra, serkenti az anyagcserét. És, hogy nincs időd sétálni? Dehogynem! Ha tömegközlekedéssel jársz, egy-két megállót nyugodtan gyalog is megtehetsz. Autóval pedig parkolj távolabb a célodtól, mint ahogy eredetileg szoktál.

5. Igyál sokat!

A folyadék már a délelőtti órákban is fontos. Ha csak akkor iszol, amikor már szomjas vagy, az nem jó. Olyankor lelassul az anyagcseréd, ezért tartsd észben mindig, hogy igyál. Napi 8 pohár víz elfogyasztása 30 százalékkal fokozza az anyagcseréd. Ha hajlamos vagy elfelejteni, kérj segítséget az okostelefonodtól; számtalan applikáció segíti emlékeztetni a napi folyadék szükségletedre.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X